Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

Diccionari d'enginyeria civil

Diccionari d'enginyeria civil - Presentació

© Autoria: Universitat Politècnica de Catalunya; Enciclopèdia Catalana
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2017 (edició en paper: Barcelona: Enciclopèdia Catalana: Universitat Politècnica de Catalunya, 2005)

 

Aquest diccionari aplega 3.743 termes vinculats a l’enginyeria civil, en concret a l’enginyeria de la construcció, del terreny i cartogràfica, hidràulica, sanitària i ambiental, marítima i del transport. En presenta les denominacions i la definició en català, els equivalents en castellà i anglès, i, quan s’ha considerat necessari, notes complementàries. Té la peculiaritat, a més, que conté en algunes entrades força informació enciclopèdica que es pot llegir després de la definició.

Es tracta de la versió en línia del Diccionari d’enginyeria civil, elaborat l’any 2005 per la Universitat Politècnica de Catalunya i Enciclopèdia Catalana amb la revisió del TERMCAT, i amb la col·laboració de nombrosos especialistes de l’àmbit.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés temàtic en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre "Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Documents associats (extrets de l’edició en paper): 

Equip de treball
Introducció
Arbre de camp

L'enginyeria civil, terme a terme

 

Autoria:

Logo Universitat Politècnica de Catalaunya          Logo Enciclopèdia Catalana

 

Edició i assessorament: 

TERMCAT

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari d’enginyeria civil [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/240/>

 

Darrera actualització: 12-01-2024