Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

Terminologia de les tendències alimentàries

Terminologia de les tendències alimentàries - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2020

 

La Terminologia de les tendències alimentàries és un petit diccionari d’una quarantena de termes relacionats amb les diverses maneres com les persones s’organitzen l’alimentació. En els darrers anys hem vist com els costums alimentaris canviaven per raons de salut, per raons de sensibilitat ambiental o per raons ideològiques o filosòfiques. Alhora, la quantitat d’informació i de dades a què estem exposats porta incorporada la necessitat d’etiquetar qualsevol concepte o realitat i qualsevol variació de qualsevol concepte o realitat. Aquesta terminologia aplega, doncs, els termes que etiqueten les diverses particularitats.

La majoria de termes d’aquest recull han estat estudiats i normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT que, d’acord amb les opinions dels experts, n’ha fixat les formes més adequades. Cada entrada del diccionari conté la denominació o denominacions en català, equivalents en castellà, francès, italià i anglès, definició i, sovint, notes complementàries.

El diccionari és força sistemàtic en el camp del vegetarianisme i les seves diverses variants i no tant en altres àmbits. Sens dubte, la reducció del consum de carn i l’augment del consum d’aliments d’origen vegetal és una tendència del tot transversal en alimentació. Tanmateix, aquest diccionari està concebut com un projecte obert, on tindran cabuda les tendències alimentàries que ens vagi portant el segle XXI. Us animem a utilitzar la terminologia, a difondre-la i a fer-nos arribar qualsevol suggeriment de millora o d’actualització.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “ Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Bibliografia

 

Autoria i edició: 

TERMCAT

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia de les tendències alimentàries [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2020. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/284>

 

Darrera actualització: 25-05-2023