De viatge!

accesoris de viatge

Durant el període estiuenc l’ús de la terminologia no s’atura. Per exemple, si esteu organitzant un viatge, tindreu ocasió d’utilitzar i difondre els termes catalans més freqüents sobre el turisme.

Els qui opteu per un viatge per lliure, podeu documentar-vos en una guia o en un blog de viatges sobre el recorregut més interessant, els mitjans de transport disponibles, l’allotjament, la documentació requerida i, llevat que viatgeu fora de temporada, haureu de fer les reserves o prereserves pertinents o directament adquirir els bitllets electrònics.

Els qui opteu per un viatge organitzat, programat per una agència de viatges o un operador turístic, també heu de prendre algunes decisions, com ara si us ve més de gust un paquet turístic preestablert, amb un guia acompanyant, o un viatge a mida (o forfet), dissenyat especialment segons les vostres necessitats i amb el suport d’un guia local. Això sí, per evitar sorpreses desagradables sempre heu de llegir atentament les condicions generals de qualsevol servei estipulat.

En qualsevol cas, és recomanable que contracteu una assegurança de viatge, actualitzeu el vostre certificat de vacunació i us proveïu d’una farmaciola preparada per a possibles eventualitats habituals entre els viatgers, com ara diarrea, trastorn d'horari i mal de muntanya o mal d’altura.

I sobretot, si aneu amb avió recordeu-vos de reconfirmar els vols abans de la tornada i arribeu amb prou temps a l’aeroport per a fer la facturació tranquil·lament i evitar que us pugui afectar una sobrereserva.

Per a la consulta de la terminologia d’aquest àmbit, a banda del Cercaterm, el TERMCAT ofereix en línia el Lèxic de transport turístic, que conté termes en onze llengües diferents, i la Neoloteca, en la qual, fent la cerca a partir de l’àrea temàtica Lleure/Turisme, trobareu termes normalitzats com ara aeroport de connexió, caravàning o cohotel.