El TERMCAT participa en el I Congrés d’Ornitologia de les Terres de Parla Catalana

Congrés Ornitologia

Aquest cap de setmana el TERMCAT ha participat en el I Congrés d’Ornitologia de les Terres de Parla Catalana, “L’ornitologia a casa nostra: què s’està fent al territori?”. L’esdeveniment, que s‘ha dut a terme al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, ha aplegat més de 150 assistents, entre especialistes i persones interessades en l’àmbit de l’ornitologia, procedents d’arreu del domini lingüístic del català, i ha donat cabuda a 109 contribucions relacionades amb els treballs de recerca que investigadors, grups ornitològics i organismes diversos estan fent arreu del territori.

En aquest marc, el TERMCAT, l’Institut Català d’Ornitologia i la Fundació Barcelona Zoo han presentat els pòsters Diccionari dels ocells del món. El projecte i Diccionari dels ocells del món. Els criteris sobre el projecte del Diccionari dels ocells del món i dels Criteris per a la denominació catalana d’ocells amb l’objectiu de donar a conèixer el treball que un equip d’especialistes, format per Raül Aymí, Rafel Cebrian, Jordi Clavell, Manuel-Enric Giménez i Àlex Mascarell, agrupats en la Comissió dels Noms dels Ocells en Català (CNOC), conjuntament amb el TERMCAT, duen a terme per a establir els noms catalans dels ocells del món d’acord amb unes pautes sistemàtiques, coherents i uniformes que facilitin la creació de noves denominacions catalanes d’ocells.

El Diccionari dels ocells del món, que actualment recull més de 4.600 fitxes terminològiques relatives a les espècies d’ocells no passeriformes, és un projecte en curs que es preveu ampliar amb la publicació de més de 6.600 noms corresponents a les espècies d’ocells passeriformes.

Des d'aquesta pàgina teniu accés als dos pòsters i als pdf corresponents.