Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Els termes normalitzats han estat objecte d'un estudi exhaustiu que en garanteix l'adequació terminològica i s'han sotmès a l'aprovació del Consell Supervisor, un òrgan permanent i col·legiat amb representants de l'Institut d'Estudis Catalans i el TERMCAT, i especialistes dels diversos àmbits del coneixement.

  • ca  sucre de llustre, n m
  • ca  sucre llustre, n m sin. compl.
  • es  azúcar de lustre
  • es  azúcar glas
  • es  azúcar glasé
  • es  azúcar glaseada
  • es  azúcar glaseado
  • es  azúcar impalpable
  • es  azúcar lustre
  • fr  sucre à glacer
  • fr  sucre farine
  • fr  sucre glace
  • fr  sucre impalpable
  • it  zucchero a velo
  • it  zucchero velo
  • en  confectioner's sugar
  • en  icing sugar
  • en  powdered sugar

<Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria>

Definició
Sucre en pols format per cristalls d'un diàmetre inferior als 0,15 mm que s'obté de la molta de sucre comú, utilitzat principalment per a empolvorar dolços i per a elaborar glaces i determinades masses.

Nota

  • El sucre de llustre conté de vegades una petita proporció de midó per a evitar que es compacti.
  • A Menorca, aquest tipus de sucre es coneix amb la forma floreti.
  • L'equivalent castellà azúcar impalpable és una forma pròpia de l'Amèrica del Sud.
  • Els equivalents francesos sucre impalpable i sucre farine són formes pròpies de Bèlgica.