Back to top

Diccionari de sinologia - Presentació

© Autoria: Pere Culell; Adelaida Fandos; Maribel Nieto
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2015
Amb l’assessorament de: TERMCAT, Centre de Terminologia
Amb el suport de: Generalitat de Catalunya. Departament de Salut
Amb la col·laboració de: Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. Secció Col·legial de Sinologia

 

El Diccionari de sinologia en línia posa a l’abast dels usuaris vora de 1.100 termes propis d’aquesta disciplina; especialment, termes relacionats amb l’anatomia i la fisiologia mamàries, les tècniques diagnòstiques, la patologia de la mama i els tractaments. Cada terme inclou les denominacions en català i els equivalents en castellà, anglès, francès i italià i, si escau, les denominacions de la Terminologia Anatomica (TA), amb les definicions corresponents i, eventualment, amb notes explicatives.

L’obra ha estat elaborada conjuntament per Pere Culell, Adelaida Fandos i Maribel Nieto, professionals mèdics vinculats a la Secció Col·legial de Sinologia de Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, amb l'assessorament del TERMCAT. El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya hi ha donat suport.

Amb la publicació en línia es vol reforçar la voluntat principal d’aquest treball terminològic de consens: que la terminologia de la sinologia sigui accessible a tots els sectors que en són usuaris. Els encoratgem doncs a utilitzar-la, a difondre-la entre el col·lectiu implicat i a fer-nos arribar qualsevol suggeriment de millora o actualització.

Des de la pestanya "Consulta de termes", es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés a la llista temàtica de les denominacions en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre "Text de la consulta", en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Pròleg
Presentació
Introducció
Arbre de camp
Bibliografia

Altres documents del projecte:

Article a Servei d’Informació Col·legial (1997)
Article a Revista de Senología y Patología Mamaria (1996)

 

Edició i assessorament:

TERMCAT

 

Amb el suport de:

logo Gentcat Departament de salut

 

Amb la col·laboració de:

Logotip Col·legi Oficial de Metges

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
CULELL, Pere; FANDOS, Adelaida; NIETO, Maribel. Diccionari de sinologia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/117/>

 

Darrera actualització: 28-04-2023