Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

Diccionari de veterinària i ramaderia

Diccionari de veterinària i ramaderia - Presentació

© Autoria: TERMCAT, Centre de Terminologia
Direcció i coordinació científica: Iscle Selga i Jorba
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2013
Amb el suport de: Generalitat de Catalunya. Departament de Sanitat i Seguretat Social; Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Amb la col·laboració de: Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya; Fundació Agrícola Catalana; Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya; Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Pèrits Agrícoles de Catalunya

 

Aquest diccionari aplega i defineix prop de sis mil termes en català, amb les equivalències en castellà, francès i anglès, pertanyents als àmbits temàtics de l’anatomia patològica i la histopatologia, els agents patògens i les malalties, la clínica, la producció animal, la reproducció i les tècniques reproductives, els sistemes d’identificació, la bromatologia, la inspecció veterinària i els animals de companyia, entre d’altres.

Es tracta de la versió en línia del Diccionari de veterinària i ramaderia, editat pel TERMCAT i Enciclopèdia Catalana el 2002, i elaborat sota la direcció i coordinació científica d’Iscle Selga, amb la coordinació terminològica del TERMCAT, i la participació del Departament de Sanitat i Seguretat Social i el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya; el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya; la Fundació Agrícola Catalana; el Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, i el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Pèrits Agrícoles de Catalunya.

Aquesta edició permet per primera vegada la consulta temàtica de les dades del diccionari i incorpora esmenes puntuals respecte a la versió en paper, fruit dels treballs de manteniment actualitzat de les dades duts a terme pel TERMCAT, i inclou, també, la terminologia que en la versió en paper es recollia sense definició en unes taules annexes dedicades a l’etnologia i la morfologia animals.

Des de la pestanya Consulta de termes, es pot o bé accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) i desplegar les fitxes, o bé fer directament al quadre Text de la consulta cerques simples o avançades (en qualsevol dels idiomes del diccionari).

 

Documents associats (extrets de l’obra en paper)

Equip de treball
Pròleg
Introducció
Arbre de camp
Bibliografia

 

Autoria i edició:

TERMCAT


Amb el suport de:

Departament de Salut          Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

 

Amb la col·laboració de:

Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya          Fundació Agrícola Catalana          Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya          Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Pèrits Agrícoles de Catalunya

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent: 
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/163/>

 

Darrera actualització: 28-04-2023