Back to top

Diccionari de circ - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2015
Amb la col·laboració de: Associació de Professionals de Circ de Catalunya

 

El Diccionari de circ aplega més de cinc-cents termes pertanyents a les àrees temàtiques d’acrobàcia, aeris, equilibrisme, espectacle (i les subàrees de creació i posada en escena i interpretació), espai escènic (circ, escenari a la italiana, carrer) i gestió empresarial.

Aquesta obra en línia posa a l’abast dels usuaris una selecció de termes del projecte més ampli sobre terminologia del circ, en curs d’elaboració. El TERMCAT ha volgut avançar la difusió parcial de les dades per a facilitar la consulta pública de la informació, que es considera ja prou avançada, amb la intenció d'anar completant-ne progressivament el contingut en actualitzacions posteriors amb la incorporació dels termes de la resta d’àrees temàtiques del diccionari.

Cada terme inclou les denominacions en català, una definició, els equivalents en castellà, francès, anglès i, en algun cas, italià i alemany, i, si escau, notes complementàries. Algunes fitxes també inclouen il·lustracions.

Per a l’elaboració d’aquest diccionari en línia el TERMCAT ha comptat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya. Marta Garcia ha cedit la fotografia de la capçalera del diccionari.

Amb la publicació en línia es vol reforçar la voluntat principal d’aquest treball terminològic de consens: que la terminologia del circ sigui accessible a tots els sectors que en són usuaris. Us encoratgem, doncs, a utilitzar-la, a difondre-la entre el col·lectiu implicat i a fer-nos arribar qualsevol suggeriment de millora o actualització.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari), o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Bibliografia

 

Més documentació sobre el projecte:

. Informació sobre la sessió de normalització de termes de circ.
. Finestra neològica sobre termes d'acrobàcies.
. En primera persona: Especialistes del Diccionari de circ (acrobàcia, aeris, equilibrisme)
. Acrobàcies terminològiques
, article d’Elisabeth Casademont (TERMCAT) publicat a la revista Zirkòlika (2013), número 39.
. Informació sobre la segona sessió de normalització de termes de circ.
. Apunt terminològic sobre la carpa i els termes relacionats (imatge).

 

Carpa / vela

carpa-vela

 

Autoria i edició:

TERMCAT

 

Amb la col·laboració de:

Logo APCC

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de circ [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/165/>

 

Darrera actualització: 01-04-2022