Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

Diccionari dels XVIII Jocs Mediterranis: Tarragona 2018

Diccionari dels XVIII Jocs Mediterranis: Tarragona 2018 - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2018

Amb la col·laboració de: Fundació Tarragona 2017; Unió de Federacions Esportives de Catalunya

 

El Diccionari dels XVIII Jocs Mediterranis: Tarragona 2018 és un recull de més de set mil termes bàsics de tots els esports que són de competició en els XVIII Jocs Mediterranis, que es duen a terme a la ciutat de Tarragona, del 22 de juny a l’1 de juliol.

L’obra és fruit de la col·laboració entre el TERMCAT, la Fundació Tarragona 2017 i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

Es tracta d’una adaptació del contingut del Diccionari general de l’esport a les especificitats dels Jocs Mediterranis. El Diccionari general de l’esport, publicat el 2010 amb la col·laboració de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, recull terminologia de les especialitats olímpiques. Addicionalment, el Diccionari dels XVIII Jocs Mediterranis: Tarragona 2018 també inclou una selecció dels termes bàsics de triatló i voleibol platja, dues modalitats esportives presents en aquesta edició dels Jocs Mediterranis i que no tenien representació en el Diccionari general de l’esport, per tal com no són especialitats olímpiques.

Aquesta obra s’ha concebut com una eina de consulta pràctica per als sectors que necessitin emprar terminologia esportiva en la seva activitat professional durant els Jocs (membres de l’organització, periodistes, mediadors lingüístics, etc.).

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés temàtic en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “ Text de la consulta” , en qualsevol de les llengües del diccionari). 

 

Introducció

Arbre de camp

 

Autoria i edició:

TERMCAT

 

Amb la col·laboració de:

Logo Jocs Meditarranis de Tarragona 2018         Unió de Federacions Esportives de Catalunya

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari dels XVIII Jocs Mediterranis: Tarragona 2018 [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2018. (Diccionaris en Línia)

<https://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/253/>

 

Darrera actualització: 04-02-2021