Back to top

Oli d'oliva en textures - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2019
Coordinadors: Axel Bidon-Chanal Badia; Marta Vila Rigat
© de les fotografies de la capçalera i d’aire d’oli, caviar d’oli, escuma d’oli i gelatina d’oli: Carles Tejedor

 

La textura és el conjunt de propietats físiques d’un aliment i en aquest petit diccionari que presentem es recullen 14 elaboracions d’oli d’oliva texturitzat. A Oli d’oliva en textures, cada entrada del diccionari conté els termes en català, equivalents en castellà, francès i anglès, definició i notes, en què s’explica el procés d’elaboració de la textura, les aplicacions culinàries que té i altres informacions complementàries. Els termes es complementen amb 18 fotografies que mostren el resultat de l'elaboració i, en algun cas també, algun moment del procés.

L’obra parteix d’un treball iniciat el curs 2016-2017 pels estudiants de tercer del grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques de la Universitat de Barcelona, en col·laboració amb Serveis Lingüístics de la UB. El resultat d’aquest treball va ser publicat a la Viquipèdia, amb el suport d’Amical Wikimedia.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de dues maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Presentació

 

Material complementari:

Infografia interactiva amb imatges de les textures

 

Textures de l'oli

 

Més informació sobre el projecte:

Viquiprojecte: Elaboracions texturitzants d'oli d'oliva

VILA, Marta. “Mirades que construeixen les ciències gastronòmiques. Col·laboració del grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques en el projecte Oilab”. Tot CETT (2017), núm. 33, p. 47-48.

VILA RIGAT, Marta; BIDON-CHANAL BADIA, Axel; EGEA PUIGVENTÓS, Àngels. "La terminologia en la construcció de les ciències gastronòmiques. Experiència docent en el grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques". Terminàlia (2017), núm. 15, p. 57-58.
També disponible en línia a: <http://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/142321/pdf_1244>  [Consulta: 17 setembre 2019]

 

Autoria i edició:

Logo Termcat

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, Centre de Terminologia. Oli d'oliva en textures [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2019. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/257>

 

CC BY-SA  Els termes d’aquest diccionari estan sotmesos a la llicència de Creative Commons Reconeixement i Compartir-Igual

 

Darrera actualització: 13-12-2019