Back to top

Glossari de sabors del món

Presentación
faves bullides faves bullides

Gastronomia > Entrants. Aperitius

  • ca  faves bullides, n f pl
  • ca  michirones [es], n m pl
  • es  habas hervidas
  • es  michirones
  • en  michirones

Gastronomia > Entrants. Aperitius

Definición
Plat de faves amb xoriço, pernil, llorer i alls, típic d'una zona que comprèn el sud del País Valencià i el nord de la regió de Múrcia.

Nota

  • La denominació faves bullides és pròpia de la comarca valenciana del Baix Segura, mentre que la forma michirones, procedent del panotxo, és pròpia de les comarques murcianes del Camp de Cartagena i l'Horta de Múrcia.
fondue xinesa fondue xinesa

Gastronomia

  • ca  fondue xinesa, n f
  • es  caldero mongol, n m
  • es  fondue china, n f
  • es  hot pot, n m
  • es  huoguo, n m
  • es  olla mongola, n f
  • fr  fondue chinoise, n f
  • fr  fondue mongolienne, n f
  • fr  pot mongolien, n m
  • en  Chinese fondue, n
  • en  Chinese hot pot, n
  • en  fire pot, n
  • en  hot pot, n
  • en  huoguo, n
  • en  steamboat, n
  • zh  huǒguō, n

Gastronomia

Definición
Plat de la cuina xinesa consistent en un brou calent, servit a taula dins una olla muntada sobre un fogonet, en la qual els comensals van coent menges diverses, generalment verdura, pasta, marisc, carn o peix, que amaneixen tot seguit amb salses o altres ingredients.
fònio fònio

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

  • ca  fònio, n m
  • es  digitaria
  • es  digitaria banca
  • es  fonio
  • es  mijo fonio
  • fr  fonio
  • fr  fonio blanc
  • en  acha
  • en  fonio
  • en  fonio millet
  • en  fundi
  • en  hungry rice

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

Definición
Gra d'una planta herbàcia anual de la família de les gramínies, originària de l'Àfrica occidental, utilitzat en l'alimentació humana.