Back to top

Glossari de sabors del món

Presentación
gelatina de midó gelatina de midó

Gastronomia > Entrants. Aperitius

  • ca  liangfen, n m
  • ca  gelatina de midó, n f sin. compl.
  • zh  liángfěn, n

Gastronomia > Entrants. Aperitius

Definición
Plat que consisteix en una pasta feta de midó tallada a tires gruixudes o a làmines, que se serveix freda amb salsa de soia, vinagre o pasta de sèsam, i sovint acompanyada d'all picat.
gra de soja negra fermentat gra de soja negra fermentat

Alimentació > Condiments

  • ca  douchi, n m
  • ca  gra de soja negra fermentat, n m
  • es  douchi, n m
  • es  judía negra china fermentada, n f
  • fr  douchi, n m
  • fr  soja noir salé, n f
  • en  black soybean, n
  • en  Chinese fermented black bean, n
  • en  douchi, n
  • en  fermented black soybean, n
  • en  salted black bean, n
  • en  salty black bean, n
  • zh  dòuchǐ

Alimentació > Condiments

Definición
Gra de soia negra salat i fermentat, esdevingut tou i pansit amb la fermentació, d'olor forta, gust salat, amargant i dolç alhora, que s'usa per a elaborar una salsa molt popular com a condiment a la cuina xinesa.
gulab jaman gulab jaman

Gastronomia > Postres

  • ca  gulab jamun, n m
  • ca  gulab jaman, n m sin. compl.
  • es  gulab jamun
  • fr  gulab jamun
  • fr  gulabjaman
  • fr  gulabjamun
  • en  gulab jamun
  • en  gulabjaman
  • en  gulabjamun

Gastronomia > Postres

Definición
Dolç elaborat amb llet amb pols i una mica de farina, fregit a baixa temperatura, i un cop fred, submergit durant una estona en un xarop tebi aromatitzat amb cardamom, aigua de roses o safrà.

Nota

  • El gulab jamun és originari de l'Índia però es menja també a Sri Lanka, el Pakistan, Bangladesh o el Nepal, on s'anomena Lal Mohan.
gulab jamun gulab jamun

Gastronomia > Postres

  • ca  gulab jamun, n m
  • ca  gulab jaman, n m sin. compl.
  • es  gulab jamun
  • fr  gulab jamun
  • fr  gulabjaman
  • fr  gulabjamun
  • en  gulab jamun
  • en  gulabjaman
  • en  gulabjamun

Gastronomia > Postres

Definición
Dolç elaborat amb llet amb pols i una mica de farina, fregit a baixa temperatura, i un cop fred, submergit durant una estona en un xarop tebi aromatitzat amb cardamom, aigua de roses o safrà.

Nota

  • El gulab jamun és originari de l'Índia però es menja també a Sri Lanka, el Pakistan, Bangladesh o el Nepal, on s'anomena Lal Mohan.