hidrat de carboni
hidrat de carboni
Conceptes generals
- ca glícid, n m
- ca carbohidrat, n m sin. compl.
- ca glúcid, n m sin. compl.
- ca hidrat de carboni, n m sin. compl.
- ca sacàrid, n m sin. compl.
- es carbohidrato, n m
- es glúcido, n m
- es hidrato de carbono, n m
- es sacárido, n m
- fr carbohydrate, n m
- fr glucide, n m
- fr hydrate de carbone, n m
- fr saccharide, n m
- en carbohydrate, n
- en glucide, n
- en saccharide, n
Conceptes generals
Definición
Macronutrient imprescindible per al desenvolupament correcte de l'organisme, que constitueix una font important d'energia, utilitzable directament o emmagatzemable en forma de greix, i que intervé en la constitució de les molècules estructurals fonamentals.
hidrocultiu
hidrocultiu
Conceptes generals
- ca hidroponia, n f
- ca conreu sense sòl, n m sin. compl.
- ca cultiu hidropònic, n m sin. compl.
- ca hidrocultiu, n m sin. compl.
- es cultivo hidropónico, n m
- es cultivo sin suelo, n m
- es hidrocultura, n f
- es hidroponía, n f
- fr culture hors sol, n f
- fr culture hydroponique, n f
- fr hydroculture, n f
- fr hydroponie, n f
- fr hydroponique, n f
- en hydroponic cultivation, n
- en hydroponic culture, n
- en hydroponics, n
- en soil-less cultivation, n
- en water culture, n
Conceptes generals
Definición
Cultiu de plantes en aigua i una solució de nutrients minerals dissolts en què s'utilitza un suport o substrat inert per a mantenir-les dretes.
hidroponia
hidroponia
Conceptes generals
- ca hidroponia, n f
- ca conreu sense sòl, n m sin. compl.
- ca cultiu hidropònic, n m sin. compl.
- ca hidrocultiu, n m sin. compl.
- es cultivo hidropónico, n m
- es cultivo sin suelo, n m
- es hidrocultura, n f
- es hidroponía, n f
- fr culture hors sol, n f
- fr culture hydroponique, n f
- fr hydroculture, n f
- fr hydroponie, n f
- fr hydroponique, n f
- en hydroponic cultivation, n
- en hydroponic culture, n
- en hydroponics, n
- en soil-less cultivation, n
- en water culture, n
Conceptes generals
Definición
Cultiu de plantes en aigua i una solució de nutrients minerals dissolts en què s'utilitza un suport o substrat inert per a mantenir-les dretes.
higiene alimentària
higiene alimentària
Conceptes generals
- ca higiene alimentària, n f
- ca higiene dels aliments, n f sin. compl.
- es higiene alimentaria, n f
- es higiene de los alimentos, n f
- fr hygiène alimentaire, n f
- fr hygiène des denrées alimentaires, n f
- en food hygiene, n
- en food sanitation, n
Conceptes generals
Definición
Ciència que descriu els principis, els mètodes i les pràctiques higièniques adequades de manipulació, preparació i emmagatzematge d'aliments per a garantir-ne la seguretat microbiològica.
higiene alimentària
higiene alimentària
Anàlisi del risc
- ca higiene alimentària, n f
- ca higiene dels aliments, n f sin. compl.
- es higiene alimentaria, n f
- es higiene de los alimentos, n f
- fr hygiène alimentaire, n f
- fr hygiène des denrées alimentaires, n f
- en food hygiene, n
- en food sanitation, n
Anàlisi del risc
Definición
Conjunt de condicions i pràctiques individuals o col·lectives que persegueixen controlar els perills alimentaris i garantir la seguretat microbiològica dels aliments.
higiene dels aliments
higiene dels aliments
Conceptes generals
- ca higiene alimentària, n f
- ca higiene dels aliments, n f sin. compl.
- es higiene alimentaria, n f
- es higiene de los alimentos, n f
- fr hygiène alimentaire, n f
- fr hygiène des denrées alimentaires, n f
- en food hygiene, n
- en food sanitation, n
Conceptes generals
Definición
Ciència que descriu els principis, els mètodes i les pràctiques higièniques adequades de manipulació, preparació i emmagatzematge d'aliments per a garantir-ne la seguretat microbiològica.
higiene dels aliments
higiene dels aliments
Anàlisi del risc
- ca higiene alimentària, n f
- ca higiene dels aliments, n f sin. compl.
- es higiene alimentaria, n f
- es higiene de los alimentos, n f
- fr hygiène alimentaire, n f
- fr hygiène des denrées alimentaires, n f
- en food hygiene, n
- en food sanitation, n
Anàlisi del risc
Definición
Conjunt de condicions i pràctiques individuals o col·lectives que persegueixen controlar els perills alimentaris i garantir la seguretat microbiològica dels aliments.
higienització
higienització
Anàlisi del risc
- ca higienització, n f
- es higienización, n f
- fr hygiénisation, n f
- en hygienisation, n
- en hygienization, n
Anàlisi del risc
Definición
Conjunt de procediments de conservació de la llet basats en l'aplicació de calor amb la finalitat de destruir una part o la totalitat dels microorganismes que conté sense alterar-ne la qualitat ni les característiques organolèptiques.
Nota
- La higienització s'aplica en l'appertització, l'esterilització, l'esterilització UHT, la pasteurització i la uperització de la llet.
homologació
homologació
Anàlisi del risc
- ca homologació, n f
- es homologación, n f
- fr homologation, n f
- en approval, n
Anàlisi del risc
Definición
Certificació oficial que un determinat proveïdor compleix els requisits establerts oficialment per a proveir un determinat producte o servei.
humectant
humectant
Anàlisi del risc
- ca humectant, n m
- es humectante, n m
- fr humectant, n m
- en humectant, n
Anàlisi del risc
Definición
Additiu alimentari higroscòpic que s'afegeix a determinats aliments per a retenir-ne l'aigua, retardar-ne l'assecament i mantenir-ne la textura inicial o, en el cas dels productes en pols, afavorir-ne la dissolució en un medi aquós.