Back to top
Vuelva a la lista de diccionarios online

Diccionari de seguretat alimentària

Presentación
hidrat de carboni hidrat de carboni

Conceptes generals

  • ca  glícid, n m
  • ca  carbohidrat, n m sin. compl.
  • ca  glúcid, n m sin. compl.
  • ca  hidrat de carboni, n m sin. compl.
  • ca  sacàrid, n m sin. compl.
  • es  carbohidrato, n m
  • es  glúcido, n m
  • es  hidrato de carbono, n m
  • es  sacárido, n m
  • fr  carbohydrate, n m
  • fr  glucide, n m
  • fr  hydrate de carbone, n m
  • fr  saccharide, n m
  • en  carbohydrate, n
  • en  glucide, n
  • en  saccharide, n

Conceptes generals

Definición
Macronutrient imprescindible per al desenvolupament correcte de l'organisme, que constitueix una font important d'energia, utilitzable directament o emmagatzemable en forma de greix, i que intervé en la constitució de les molècules estructurals fonamentals.
hidrocultiu hidrocultiu

Conceptes generals

  • ca  hidroponia, n f
  • ca  conreu sense sòl, n m sin. compl.
  • ca  cultiu hidropònic, n m sin. compl.
  • ca  hidrocultiu, n m sin. compl.
  • es  cultivo hidropónico, n m
  • es  cultivo sin suelo, n m
  • es  hidrocultura, n f
  • es  hidroponía, n f
  • fr  culture hors sol, n f
  • fr  culture hydroponique, n f
  • fr  hydroculture, n f
  • fr  hydroponie, n f
  • fr  hydroponique, n f
  • en  hydroponic cultivation, n
  • en  hydroponic culture, n
  • en  hydroponics, n
  • en  soil-less cultivation, n
  • en  water culture, n

Conceptes generals

Definición
Cultiu de plantes en aigua i una solució de nutrients minerals dissolts en què s'utilitza un suport o substrat inert per a mantenir-les dretes.
hidroponia hidroponia

Conceptes generals

  • ca  hidroponia, n f
  • ca  conreu sense sòl, n m sin. compl.
  • ca  cultiu hidropònic, n m sin. compl.
  • ca  hidrocultiu, n m sin. compl.
  • es  cultivo hidropónico, n m
  • es  cultivo sin suelo, n m
  • es  hidrocultura, n f
  • es  hidroponía, n f
  • fr  culture hors sol, n f
  • fr  culture hydroponique, n f
  • fr  hydroculture, n f
  • fr  hydroponie, n f
  • fr  hydroponique, n f
  • en  hydroponic cultivation, n
  • en  hydroponic culture, n
  • en  hydroponics, n
  • en  soil-less cultivation, n
  • en  water culture, n

Conceptes generals

Definición
Cultiu de plantes en aigua i una solució de nutrients minerals dissolts en què s'utilitza un suport o substrat inert per a mantenir-les dretes.
higiene alimentària higiene alimentària

Conceptes generals

  • ca  higiene alimentària, n f
  • ca  higiene dels aliments, n f sin. compl.
  • es  higiene alimentaria, n f
  • es  higiene de los alimentos, n f
  • fr  hygiène alimentaire, n f
  • fr  hygiène des denrées alimentaires, n f
  • en  food hygiene, n
  • en  food sanitation, n

Conceptes generals

Definición
Ciència que descriu els principis, els mètodes i les pràctiques higièniques adequades de manipulació, preparació i emmagatzematge d'aliments per a garantir-ne la seguretat microbiològica.
higiene alimentària higiene alimentària

Anàlisi del risc

  • ca  higiene alimentària, n f
  • ca  higiene dels aliments, n f sin. compl.
  • es  higiene alimentaria, n f
  • es  higiene de los alimentos, n f
  • fr  hygiène alimentaire, n f
  • fr  hygiène des denrées alimentaires, n f
  • en  food hygiene, n
  • en  food sanitation, n

Anàlisi del risc

Definición
Conjunt de condicions i pràctiques individuals o col·lectives que persegueixen controlar els perills alimentaris i garantir la seguretat microbiològica dels aliments.
higiene dels aliments higiene dels aliments

Conceptes generals

  • ca  higiene alimentària, n f
  • ca  higiene dels aliments, n f sin. compl.
  • es  higiene alimentaria, n f
  • es  higiene de los alimentos, n f
  • fr  hygiène alimentaire, n f
  • fr  hygiène des denrées alimentaires, n f
  • en  food hygiene, n
  • en  food sanitation, n

Conceptes generals

Definición
Ciència que descriu els principis, els mètodes i les pràctiques higièniques adequades de manipulació, preparació i emmagatzematge d'aliments per a garantir-ne la seguretat microbiològica.
higiene dels aliments higiene dels aliments

Anàlisi del risc

  • ca  higiene alimentària, n f
  • ca  higiene dels aliments, n f sin. compl.
  • es  higiene alimentaria, n f
  • es  higiene de los alimentos, n f
  • fr  hygiène alimentaire, n f
  • fr  hygiène des denrées alimentaires, n f
  • en  food hygiene, n
  • en  food sanitation, n

Anàlisi del risc

Definición
Conjunt de condicions i pràctiques individuals o col·lectives que persegueixen controlar els perills alimentaris i garantir la seguretat microbiològica dels aliments.
higienització higienització

Anàlisi del risc

  • ca  higienització, n f
  • es  higienización, n f
  • fr  hygiénisation, n f
  • en  hygienisation, n
  • en  hygienization, n

Anàlisi del risc

Definición
Conjunt de procediments de conservació de la llet basats en l'aplicació de calor amb la finalitat de destruir una part o la totalitat dels microorganismes que conté sense alterar-ne la qualitat ni les característiques organolèptiques.

Nota

  • La higienització s'aplica en l'appertització, l'esterilització, l'esterilització UHT, la pasteurització i la uperització de la llet.
homologació homologació

Anàlisi del risc

  • ca  homologació, n f
  • es  homologación, n f
  • fr  homologation, n f
  • en  approval, n

Anàlisi del risc

Definición
Certificació oficial que un determinat proveïdor compleix els requisits establerts oficialment per a proveir un determinat producte o servei.
humectant humectant

Anàlisi del risc

  • ca  humectant, n m
  • es  humectante, n m
  • fr  humectant, n m
  • en  humectant, n

Anàlisi del risc

Definición
Additiu alimentari higroscòpic que s'afegeix a determinats aliments per a retenir-ne l'aigua, retardar-ne l'assecament i mantenir-ne la textura inicial o, en el cas dels productes en pols, afavorir-ne la dissolució en un medi aquós.