Back to top
Vuelva a la lista de diccionarios online

Diccionari de seguretat alimentària

Presentación
sacàrid sacàrid

Conceptes generals

  • ca  glícid, n m
  • ca  carbohidrat, n m sin. compl.
  • ca  glúcid, n m sin. compl.
  • ca  hidrat de carboni, n m sin. compl.
  • ca  sacàrid, n m sin. compl.
  • es  carbohidrato, n m
  • es  glúcido, n m
  • es  hidrato de carbono, n m
  • es  sacárido, n m
  • fr  carbohydrate, n m
  • fr  glucide, n m
  • fr  hydrate de carbone, n m
  • fr  saccharide, n m
  • en  carbohydrate, n
  • en  glucide, n
  • en  saccharide, n

Conceptes generals

Definición
Macronutrient imprescindible per al desenvolupament correcte de l'organisme, que constitueix una font important d'energia, utilitzable directament o emmagatzemable en forma de greix, i que intervé en la constitució de les molècules estructurals fonamentals.
sal de fosa sal de fosa

Anàlisi del risc

  • ca  sal fundent, n f
  • ca  sal de fosa, n f sin. compl.
  • ca  sal emulsionant, n f sin. compl.
  • es  sal de fundido, n f
  • es  sal emulsionante, n f
  • es  sal fundente, n f
  • fr  sel de fonte, n m
  • fr  sel émulsionnant, n m
  • en  emulsifying salt, n

Anàlisi del risc

Definición
Additiu alimentari que reordena les proteïnes que es troben en el formatge de manera dispersa, de manera que es produeix la distribució homogènia del greix i altres components.
sal emulsionant sal emulsionant

Anàlisi del risc

  • ca  sal fundent, n f
  • ca  sal de fosa, n f sin. compl.
  • ca  sal emulsionant, n f sin. compl.
  • es  sal de fundido, n f
  • es  sal emulsionante, n f
  • es  sal fundente, n f
  • fr  sel de fonte, n m
  • fr  sel émulsionnant, n m
  • en  emulsifying salt, n

Anàlisi del risc

Definición
Additiu alimentari que reordena les proteïnes que es troben en el formatge de manera dispersa, de manera que es produeix la distribució homogènia del greix i altres components.
sal fundent sal fundent

Anàlisi del risc

  • ca  sal fundent, n f
  • ca  sal de fosa, n f sin. compl.
  • ca  sal emulsionant, n f sin. compl.
  • es  sal de fundido, n f
  • es  sal emulsionante, n f
  • es  sal fundente, n f
  • fr  sel de fonte, n m
  • fr  sel émulsionnant, n m
  • en  emulsifying salt, n

Anàlisi del risc

Definición
Additiu alimentari que reordena les proteïnes que es troben en el formatge de manera dispersa, de manera que es produeix la distribució homogènia del greix i altres components.
salut pública salut pública

Conceptes generals

  • ca  salut pública, n f
  • es  salud pública, n f
  • fr  santé publique, n f
  • en  public health, n

Conceptes generals

Definición
Conjunt d'activitats i de serveis destinats a obtenir un nivell òptim de salut, prolongar la vida i millorar la qualitat de vida de la població.
sanitat animal sanitat animal

Conceptes generals

  • ca  sanitat animal, n f
  • es  salud animal, n f
  • es  salud de los animales, n f
  • es  sanidad animal, n f
  • fr  santé animale, n f
  • fr  santé des animaux, n f
  • en  animal health, n
  • en  health of animal life, n

Conceptes generals

Definición
Conjunt d'activitats que tenen a veure amb la preservació de la salut dels animals.

Nota

  • La sanitat animal inclou el conjunt de serveis governamentals ordenats per a preservar la salut dels animals i la de les persones quan aquesta pugui ser afectada a través dels animals.
sanitat vegetal sanitat vegetal

Conceptes generals

  • ca  sanitat vegetal, n f
  • es  sanidad vegetal, n f
  • fr  défense des plantes cultivées, n f
  • fr  phytoprotection, n f
  • fr  protection des plantes, n f
  • fr  protection des végétaux, n f
  • en  plant health, n
  • en  plant protection, n

Conceptes generals

Definición
Conjunt d'activitats que tenen a veure amb la preservació de la salut dels vegetals.
sector agroalimentari sector agroalimentari

Conceptes generals

  • ca  sector agroalimentari, n m
  • es  sector agroalimentario, n m
  • fr  secteur agroalimentaire, n m
  • en  agri-food sector, n

Conceptes generals

Definición
Sector que inclou totes les activitats de la cadena alimentària relatives als productes agroalimentaris.
sector alimentari sector alimentari

Conceptes generals

  • ca  sector alimentari, n m
  • es  sector alimentario, n m
  • fr  secteur alimentaire, n m
  • en  food sector, n

Conceptes generals

Definición
Sector que inclou totes les activitats de la cadena alimentària relatives als productes alimentaris.
segrestant segrestant

Anàlisi del risc

  • ca  segrestant, n m
  • es  secuestrante, n m
  • fr  séquestrant, n m
  • en  sequestrant, n

Anàlisi del risc

Definición
Additiu alimentari que té la propietat de formar compostos químics amb ions metàl·lics en determinats aliments, el qual s'utilitza per a alentir l'oxidació.