sacàrid
sacàrid
Conceptes generals
- ca glícid, n m
- ca carbohidrat, n m sin. compl.
- ca glúcid, n m sin. compl.
- ca hidrat de carboni, n m sin. compl.
- ca sacàrid, n m sin. compl.
- es carbohidrato, n m
- es glúcido, n m
- es hidrato de carbono, n m
- es sacárido, n m
- fr carbohydrate, n m
- fr glucide, n m
- fr hydrate de carbone, n m
- fr saccharide, n m
- en carbohydrate, n
- en glucide, n
- en saccharide, n
Conceptes generals
Definición
Macronutrient imprescindible per al desenvolupament correcte de l'organisme, que constitueix una font important d'energia, utilitzable directament o emmagatzemable en forma de greix, i que intervé en la constitució de les molècules estructurals fonamentals.
sal de fosa
sal de fosa
Anàlisi del risc
- ca sal fundent, n f
- ca sal de fosa, n f sin. compl.
- ca sal emulsionant, n f sin. compl.
- es sal de fundido, n f
- es sal emulsionante, n f
- es sal fundente, n f
- fr sel de fonte, n m
- fr sel émulsionnant, n m
- en emulsifying salt, n
Anàlisi del risc
Definición
Additiu alimentari que reordena les proteïnes que es troben en el formatge de manera dispersa, de manera que es produeix la distribució homogènia del greix i altres components.
sal emulsionant
sal emulsionant
Anàlisi del risc
- ca sal fundent, n f
- ca sal de fosa, n f sin. compl.
- ca sal emulsionant, n f sin. compl.
- es sal de fundido, n f
- es sal emulsionante, n f
- es sal fundente, n f
- fr sel de fonte, n m
- fr sel émulsionnant, n m
- en emulsifying salt, n
Anàlisi del risc
Definición
Additiu alimentari que reordena les proteïnes que es troben en el formatge de manera dispersa, de manera que es produeix la distribució homogènia del greix i altres components.
sal fundent
sal fundent
Anàlisi del risc
- ca sal fundent, n f
- ca sal de fosa, n f sin. compl.
- ca sal emulsionant, n f sin. compl.
- es sal de fundido, n f
- es sal emulsionante, n f
- es sal fundente, n f
- fr sel de fonte, n m
- fr sel émulsionnant, n m
- en emulsifying salt, n
Anàlisi del risc
Definición
Additiu alimentari que reordena les proteïnes que es troben en el formatge de manera dispersa, de manera que es produeix la distribució homogènia del greix i altres components.
salut pública
salut pública
Conceptes generals
- ca salut pública, n f
- es salud pública, n f
- fr santé publique, n f
- en public health, n
Conceptes generals
Definición
Conjunt d'activitats i de serveis destinats a obtenir un nivell òptim de salut, prolongar la vida i millorar la qualitat de vida de la població.
sanitat animal
sanitat animal
Conceptes generals
- ca sanitat animal, n f
- es salud animal, n f
- es salud de los animales, n f
- es sanidad animal, n f
- fr santé animale, n f
- fr santé des animaux, n f
- en animal health, n
- en health of animal life, n
Conceptes generals
Definición
Conjunt d'activitats que tenen a veure amb la preservació de la salut dels animals.
Nota
- La sanitat animal inclou el conjunt de serveis governamentals ordenats per a preservar la salut dels animals i la de les persones quan aquesta pugui ser afectada a través dels animals.
sanitat vegetal
sanitat vegetal
Conceptes generals
- ca sanitat vegetal, n f
- es sanidad vegetal, n f
- fr défense des plantes cultivées, n f
- fr phytoprotection, n f
- fr protection des plantes, n f
- fr protection des végétaux, n f
- en plant health, n
- en plant protection, n
Conceptes generals
Definición
Conjunt d'activitats que tenen a veure amb la preservació de la salut dels vegetals.
sector agroalimentari
sector agroalimentari
Conceptes generals
- ca sector agroalimentari, n m
- es sector agroalimentario, n m
- fr secteur agroalimentaire, n m
- en agri-food sector, n
Conceptes generals
Definición
Sector que inclou totes les activitats de la cadena alimentària relatives als productes agroalimentaris.
sector alimentari
sector alimentari
Conceptes generals
- ca sector alimentari, n m
- es sector alimentario, n m
- fr secteur alimentaire, n m
- en food sector, n
Conceptes generals
Definición
Sector que inclou totes les activitats de la cadena alimentària relatives als productes alimentaris.
segrestant
segrestant
Anàlisi del risc
- ca segrestant, n m
- es secuestrante, n m
- fr séquestrant, n m
- en sequestrant, n
Anàlisi del risc
Definición
Additiu alimentari que té la propietat de formar compostos químics amb ions metàl·lics en determinats aliments, el qual s'utilitza per a alentir l'oxidació.