raclette du Valais [fr]
raclette du Valais [fr]
- ca raclette du Valais [fr]
- es raclette du Valais, n m
- fr raclette du Valais, n m
- en raclette du Valais, n m
Definición
Formatge fet de llet de vaca crua o pasteurtizada, gras, de pasta semidura, amb una maduració mínima de tres mesos, amb una excel·lent capacitat de fondre's, originari del cantó suís del Valais.
ragusà
ragusà
- ca ragusà, n m
- es ragusano, n m
- fr ragusano, n m
- it cacio ragusano, n m
- en Ragusano, n
Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, madurat durant un període de tres a divuit mesos, amb una crosta que es va endurint amb el temps, amb gust ric i afruitat, originari de la ciutat siciliana de Ragusa.
rocafort
rocafort
- ca rocafort, n m
- es roquefort, n m
- fr roquefort, n m
- en Roquefort, n
- de Roquefort, n m
Definición
Formatge fet amb llet d'ovella, de pasta no premsada ni cuita, ferma i mantegosa, de color blanc groguenc, plena de floridures de color verdós, de sabor fort una mica salat, originari de la vila de Rocafort.
roncal
roncal
- ca roncal, n m
- es roncal, n m
- fr fromage de Roncal, n m
- en Roncal, n
Definición
Formatge fet amb llet d'ovella, de pasta dura, cuita, premsada en motlles de fusta, salat exteriorment i madurat uns quants dies.
Nota
- El roncal és original de la Vall de Roncal, una comarca navarresa.