Back to top
raclette du Valais [fr] raclette du Valais [fr]

  • ca  raclette du Valais [fr]
  • es  raclette du Valais, n m
  • fr  raclette du Valais, n m
  • en  raclette du Valais, n m

Definición
Formatge fet de llet de vaca crua o pasteurtizada, gras, de pasta semidura, amb una maduració mínima de tres mesos, amb una excel·lent capacitat de fondre's, originari del cantó suís del Valais.
  • ca  ragusà, n m
  • es  ragusano, n m
  • fr  ragusano, n m
  • it  cacio ragusano, n m
  • en  Ragusano, n

Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, madurat durant un període de tres a divuit mesos, amb una crosta que es va endurint amb el temps, amb gust ric i afruitat, originari de la ciutat siciliana de Ragusa.
  • ca  rocafort, n m
  • es  roquefort, n m
  • fr  roquefort, n m
  • en  Roquefort, n
  • de  Roquefort, n m

Definición
Formatge fet amb llet d'ovella, de pasta no premsada ni cuita, ferma i mantegosa, de color blanc groguenc, plena de floridures de color verdós, de sabor fort una mica salat, originari de la vila de Rocafort.
  • ca  roncal, n m
  • es  roncal, n m
  • fr  fromage de Roncal, n m
  • en  Roncal, n

Definición
Formatge fet amb llet d'ovella, de pasta dura, cuita, premsada en motlles de fusta, salat exteriorment i madurat uns quants dies.

Nota

  • El roncal és original de la Vall de Roncal, una comarca navarresa.