saint-paulin [fr]
saint-paulin [fr]
- ca saint-paulin [fr], n m
- es saint-paulin, n m
- fr saint-paulin, n m
- en Saint-Paulin, n
Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma i una mica elàstica, amb una crosta llisa de color carabassa, de gust suau, que prové principalment de Bretanya i Normandia, i que originàriament es preparava en monestirs trapencs.
salers
salers
- ca salers, n m
- es salers, n m
- fr salers, n m
- en salers, n
Definición
Formatge fet de llet crua de vaca, de pasta premsada no cuita, crsota seca, espessa i florida, originari de la regió francesa de l'Alvèrnia.
Nota
- El salers es presenta en forma de cilindre de 38 a 48 cm de diàmetre i de 35 a 55 kg de pes.
samso
samso
- ca samso, n m
- es samsoe, n m
- fr samsoë, n m
- en Samso, n
Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, amb alguns forats, madurat durant un període mínim de tres mesos, amb una crosta de color groc i gust una mica àcid.
Nota
- La denominació samso prové del nom de l'illa danesa de Samsø.
santnectari
santnectari
- ca santnectari, n m
- es saint-nectaire, n m
- fr saint-nectaire, n m
- en Saint-Nectaire, n f
Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada i textura suau, madurat durant un període de vuit setmanes, amb aroma d'herbes, originari de la vila occitana de Sant Nectari.
Nota
- El santnectari té una Denominació d'Origen Protegida des de 1996.
schabziger [de]
schabziger [de]
- ca schabziger [de], n m
- es sapsago, n m
- es schabziger, n m
- fr schabzieger, n m
- it schabziger, n m
- en sapsago, n
- en schabziger, n
- de Schabziger, n m
Definición
Formatge fet amb llet de vaca descremada i alfolba blava, de textura seca, dura i envellida, i de gust picant, originari del cantó suís de Glaris.
stichelton [en]
stichelton [en]
- ca stichelton [en], n m
- es stichelton, n m
- fr sitchelton, n m
- en stitchelton, n
Definición
Formatge blau fet amb llet crua de vaca, de textura mantegosa, gust suau però intens, originari de la regió anglesa de Nottinghamshire.
stilton [en]
stilton [en]
- ca stilton [en], n m
- es queso stilton, n m
- es stilton, n m
- fr stilton, n m
- en Stilton, n
- en Stilton cheese, n
Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta amb floridura i gust fort, que es presenta amb forma cilíndrica, originari de la localitat anglesa de Stilton.
Nota
- L'stilton té dues varietats: la blava, més coneguda, i la blanca.
stracchino [it]
stracchino [it]
- ca stracchino [it], n m
- es stracchino, n m
- fr stracchino, n m
- it stracchino, n m
- en stracchino, n
Definición
Formatge fresc de pasta tova, elaborat amb llet de vaca, generalment de forma quadrada, típic de la Llombardia.