Back to top
  • ca  cabrales, n m
  • es  cabrales, n m
  • fr  cabrales, n m
  • en  Cabrales, n
  • en  Cabrales blue cheese, n
  • en  Cabrales cheese, n

Definición
Formatge blau fet amb llet de vaca i de vegades d'ovella i cabra, amb una maduració de trenta a quaranta dies, d'aroma intensa i de gust fort i una mica picant.

Nota

  • La denominació cabrales prové de la vila asturiana de Cabrales.
caciocavallo [it] caciocavallo [it]

  • ca  caciocavallo [it], n m
  • es  caciocavallo, n m
  • fr  caciocavallo, n m
  • it  caciocavallo, n m
  • en  Caciocavallo, n

Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta dura, madurat durant un període de tres mesos a dos anys, que es presenta amb forma de carabassa, originari del sud d'Itàlia.
  • ca  camembert, n m
  • es  camembert, n m
  • es  queso camembert, n m
  • fr  camembert, n m
  • en  Camembert cheese, n
  • de  Camembert, n m

Definición
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta ferma i flexible de color blanc groguenc, de crosta florida de color blanc, que adquireix un gust fort quan madura.

Nota

  • El camembert és originari de la vila de Camembert, a la Normandia.
  • ca  cantal, n m
  • es  cantal, n m
  • fr  cantal, n m
  • en  Cantal, n

Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta ferma i crosta grisosa, amb gust més o menys suau segons el punt de maduració, originari de la ciutat occitana de Cantal.
  • ca  chaource [fr], n m
  • es  chaource, n m
  • fr  chaource, n m
  • en  chaource, n
  • en  chaource cheese, n
  • de  Chaource, n m

Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta tova i amb la pell florida.

Nota

  • El chaource és originari de la vila de Chaource, a la regió francesa de Xampanya.
  • ca  cheddar [en], n m
  • es  cheddar, n m
  • es  queso cheddar, n m
  • fr  cheddar, n m
  • en  Cheddar, n
  • en  Cheddar cheese, n

Definición
Formatge elaborat amb llet de vaca, de color groc daurat, textura compacta i flexible i gust canviant, que va des d'un dolç suau quan és jove a un fort picant quan és madur.

Nota

  • El cheddar és originari de la vila de Cheddar, al sud-oest d'Anglaterra.
  • ca  cheshire [en], n m
  • ca  chester [en], n m
  • es  cheshire, n m
  • es  chéster, n m
  • fr  chester, n m
  • en  Cheshire, n
  • en  Chester, n

Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma i gust lleugerament salat, presentat generalment amb forma de barra, originari de la ciutat anglesa de Chester, capital del comtat de Cheshire.
  • ca  cheshire [en], n m
  • ca  chester [en], n m
  • es  cheshire, n m
  • es  chéster, n m
  • fr  chester, n m
  • en  Cheshire, n
  • en  Chester, n

Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma i gust lleugerament salat, presentat generalment amb forma de barra, originari de la ciutat anglesa de Chester, capital del comtat de Cheshire.
  • ca  colby, n m
  • es  colby, n m
  • fr  colby, n m
  • en  Colby, n

Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta cremosa, i gust suau i lleugerament dolç, originari de la ciutat nord-americana de Colby.
crottin de Chavignol crottin de Chavignol

  • ca  crottin de Chavignol, n m
  • es  crottin de Chavignol, n m
  • fr  crottin de Chavignol, n m
  • en  crottin de Chavignol, n

Definición
Formatge de pasta tova, elaborat amb llet crua de cabra, que es presenta en forma de petit cilindre una mica bombat al centre, originari de la vall del Loira, a França.