Back to top
  • ca  cabrales, n m
  • es  cabrales, n m
  • fr  cabrales, n m
  • en  Cabrales, n
  • en  Cabrales blue cheese, n
  • en  Cabrales cheese, n

Definición
Formatge blau fet amb llet de vaca i de vegades d'ovella i cabra, amb una maduració a partir de trenta o quaranta dies, d'aroma intensa i de gust fort i una mica picant.

Nota

  • La denominació cabrales prové de la vila asturiana de Cabrales.
caciocavallo [it] caciocavallo [it]

  • ca  caciocavallo [it], n m
  • es  caciocavallo, n m
  • fr  caciocavallo, n m
  • it  caciocavallo, n m
  • en  Caciocavallo, n

Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta dura, madurat durant un període de tres mesos a dos anys, que es presenta amb forma de carabassa, originari del sud d'Itàlia.
  • ca  cambra d'oreig, n f
  • ca  sala d'oreig, n f sin. compl.
  • es  sala de oreo, n f
  • fr  hâloir, n m
  • en  drying-shed, n

Definición
Espai airejat on es produeix l'assecatge de la crosta d'un formatge abans de passar a la cambra de maduració o la cava de maduració.
cambra de maduració cambra de maduració

  • ca  cambra de maduració, n f
  • ca  sala de maduració, n f sin. compl.
  • es  sala de maduración, n f
  • fr  cave d'affinage, n f
  • en  cheese ripening room, n

Definición
Espai artificial amb unes condicions de temperatura i humitat que afavoreixen la maduració adequada de cada tipus de formatge.
  • ca  camembert, n m
  • es  camembert, n m
  • es  queso camembert, n m
  • fr  camembert, n m
  • en  Camembert cheese, n
  • de  Camembert, n m

Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta ferma i flexible de color blanc groguenc, de crosta florida de color blanc, que adquireix un gust fort quan madura.

Nota

  • El camembert és originari de la vila de Camembert, a la Normandia.
campana de formatge campana de formatge

  • ca  campana de formatge, n f
  • es  campana de queso, n f
  • fr  cloche à fromage, n f
  • en  cheese cover, n

Definición
Cobertora, generalment en forma de campana, de vidre o de plàstic, transparent, que es posa sobre la plata de formatges per a protegir-los i evitar que s'assequin.
  • ca  cantal, n m
  • es  cantal, n m
  • fr  cantal, n m
  • en  Cantal, n

Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta ferma i crosta grisosa, amb gust més o menys suau segons el punt de maduració, originari de la ciutat occitana de Cantal.
  • ca  caseïna, n f
  • es  caseína, n f
  • fr  caséine, n f
  • en  casein, n

Definición
Component proteic de la llet, format per fosfoproteïnes, que és també el constituent essencial del formatge.
  • ca  caseós -osa, adj
  • es  caseoso -sa, adj
  • fr  caséeux, -euse, adj
  • fr  fromageux, -euse, adj
  • en  caseous, adj

Definición
Que té les qualitats del formatge, semblant al formatge.
cava de maduració cava de maduració

  • ca  cava de maduració, n f
  • ca  cova de maduració, n f sin. compl.
  • es  cava de maduración, n f
  • es  cueva de maduración, n f
  • fr  cave d'affinage, n f
  • en  cheese cave, n
  • en  ripening cellar, n

Definición
Espai natural amb unes condicions de temperatura i humitat que afavoreixen la maduració adequada de cada tipus de formatge.