edam [nl]
edam [nl]
- ca edam [nl], n m
- ca formatge d'Holanda, n m sin. compl.
- ca formatge de bola, n m sin. compl.
- es queso de bola, n m
- es queso edam, n m
- fr édam, n m
- fr hollande, n m
- en Edam, n
- de Edamer Käse, n m
Definición
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta premsada i no cuita, de color groc vermellós, ferma, sense forats, amb la crosta recoberta de parafina pintada de color vermell, que es presenta generalment en forma rodona i diversos graus de maduració.
Nota
- L'edam és originari de la ciutat neerlandesa d'Edam.
emmental
emmental
- ca emmental, n m
- es emmental, n m
- fr emmental, n m
- fr emmenthal, n m
- en Emmental, n
- de Emmentaler, n m
- de Emmentaler Käse, n m
Definición
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta dura i compacta i amb grans forats, originari de la vall suïssa d'Emmental.
Nota
- L'emmental és originari de la regió suïssa d'Emmental.
esrom
esrom
- ca esrom, n m
- es esrom, n m
- fr esrom, n m
- it esrom, n m
- en Esrom, n
Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada semidura, textura flexible, gust lleugerament àcid i presentat amb forma rectangular, originari de Dinamarca.