Back to top
  • ca  gloucester [en], n m
  • es  gloucester, n m
  • fr  gloucester, n m
  • en  Gloucester, n

Definición
Formatge fet amb llet de cabra, de pasta premsada molt ferma, madurat durant un període de dos mesos, originari de la ciutat anglesa de Gloucester.

Nota

  • La varietat més popular de gloucester és el doble gloucester, fet amb llet de vaca, més madur i gustós.
  • ca  gorgonzola, n m
  • es  gorgonzola, n m
  • fr  gorgonzola, n m
  • en  Gorgonzola, n

Definición
Formatge blau fet amb llet de vaca, de crosta vermellosa i flonja, i de pasta tova i mantegosa, amb floridures de color verdós, d'olor i sabor forts.

Nota

  • El gorgonzola és originari de la ciutat italiana de Gorgonzola, a la Llombardia.
  • ca  gouda, n m
  • es  gouda, n m
  • fr  gouda, n m
  • en  gouda, n
  • de  Gouda, n m
  • de  Goudakäse, n m

Definición
Formatge fet amb llet de vaca, amb la crosta recoberta de parafina de color groc, de pasta premsada i no cuita, compacta i flexible, de sabor suau, originari de la ciutat holandesa de Gouda.
  • ca  formatge grana padano, n m
  • ca  grana padano, n m
  • es  grana padano, n m
  • fr  grana padano, n m
  • it  Grana Padano, n m
  • en  Grana Padano, n

Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada cuita, de color groc palla o blanc, amb una textura granulosa característica, de gust delicat i diversos graus de maduració, que es presenta en forma de roda de vint-i-quatre a quaranta quilos de pes.

Nota

  • El formatge grana padano és originari de la plana del riu Po, al nord d'Itàlia, i és una Denominació d'Origen Protegida.
  • ca  graviera, n m
  • es  graviera, n m
  • fr  graviera, n m
  • it  graviera, n m
  • en  Graviera, n

Definición
Formatge fet amb llet d'ovella, de cabra o de vaca, de pasta dura cuita i textura cremosa, madurat durant un període mínim de tres mesos, i amb gust dolç i afruitat, originari de Grècia.
  • ca  gruyère [fr], n m
  • es  gruyer, n m
  • fr  gruyère, n m
  • en  Gruyère, n
  • en  Gruyère cheese, n

Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada cuita, ferma i compacta, amb alguns forats molt petits, de gust fort afruitat, originari de la comarca suïssa de Gruyère.