taleggio [it]
taleggio [it]
- ca taleggio [it], n m
- es taleggio, n m
- fr taleggio, n m
- it taleggio, n m
- en Taleggio, n
- en Taleggio-cheese, n
- de Taleggio, n m
- de Taleggio-Käse, n m
Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta tova i crosta rentada originari de Llombardia, Piemont i Veneto.
teta gallega
teta gallega
- ca tetilla, n f
- ca teta gallega, n f sin. compl.
- es teta gallega, n f
- es tetilla, n f
- fr fromage tetilla, n m
- fr Queso Tetilla, n m
- gl queixo tetilla, n m
- en tetilla cheese, n
Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de crosta de color groc de palla, pasta premsada i no cuita, tendra, de color groc més clar que la crosta, i de sabor suau, presentat en peces de forma arrodonida acabades en punta, semblants a un pit, i que és originari de Galícia.
Nota
- La tetilla té una Denominació d'Origen Protegida.
tête-de-moine [fr]
tête-de-moine [fr]
- ca tête-de-moine [fr], n m
- es tête-de-moine, n m
- fr tête de moine, n f
- fr tête-de-moine, n f
- it tête de moine, n m
- en tête de moine, n
Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada semicuita, molt aromàtic, que es presenta en forma circular, originari del cantó suís de Berna.
Nota
- El tête-de-moine es talla rascant la superfície amb un ganivet, fent un moviment circular, i se serveix en encenalls.
tetilla
tetilla
- ca tetilla, n f
- ca teta gallega, n f sin. compl.
- es teta gallega, n f
- es tetilla, n f
- fr fromage tetilla, n m
- fr Queso Tetilla, n m
- gl queixo tetilla, n m
- en tetilla cheese, n
Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de crosta de color groc de palla, pasta premsada i no cuita, tendra, de color groc més clar que la crosta, i de sabor suau, presentat en peces de forma arrodonida acabades en punta, semblants a un pit, i que és originari de Galícia.
Nota
- La tetilla té una Denominació d'Origen Protegida.
tilsit [de]
tilsit [de]
- ca tilsit [de], n m
- es tilsit, n m
- fr tilsit, n m
- en Tilsit, n
Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, que durant els primers mesos de maduració se sotmet a rentatges amb aigua, de gust lleugerament afruitat, originari de la ciutat de Tilsit.
Nota
- Tilsit és la denominació que va rebre la ciutat russa de Sovetsk durant la dominació prussiana.
tolko
tolko
- ca tolko, n m
- es tolko, n m
- fr tolko, n m
- en tolko, n
Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta cremosa, que sovint es presenta decorat amb altres aliments, principalment amb trossos de fruita o espècies, originari de Dinamarca.
torta del Casar [es]
torta del Casar [es]
- ca torta del Casar [es], n f
- es torta del Casar, n f
- fr torta del Casar, n f
- en torta del Casar, n
Definición
Formatge elaborat amb llet crua d'ovella, coagulada amb herbacol, amb un període de maduració mínim de dos mesos, de pasta tova, molt cremós, originari de la zona centre-sud de la província espanyola de Cáceres.