quark
quark
- ca quark, n m
- es queso quark, n m
- fr quark, n m
- it quark, n m
- en quark, n
- de Glumse, n f
- de Quark, n m
- de Schotten, n m
- de Topfen, n m
Definición
Formatge fresc fet de llet de vaca descremada o semidescremada, de consistència cremosa i de gust dolç.
Nota
- El quark és propi de la cuina germànica, eslava i del nord d'Europa.
Queijo de Azeitão [pt]
Queijo de Azeitão [pt]
- ca Queijo de Azeitão [pt], n m
- es Queijo de Azeitão, n m
- fr Queijo de Azeitão, n m
- pt Queijo de Azeitão, n m
- en Queijo de Azeitão, n
Definición
Formatge de llet d'ovella, de pasta tova, de crosta groguenca i prima, que es presenta en forma de cilindre de 8 cm de diàmetre i un pes entre 100 i 250 gr, originari de la regió portuguesa d'Azeitão.
Queijo São Jorge [pt]
Queijo São Jorge [pt]
- ca Queijo São Jorge [pt], n m
- es Queijo São Jorge, n m
- fr Queijo São Jorge, n m
- pt Queijo São Jorge, n m
- en São Jorge cheese, n
Definición
Formatge fet de llet crua de vaca, de pasta groguenca, dura o semidura, trencadissa, amb molts ulls petits i irregulars, de 8 a 12 kg de pes. originari de l'illa de 'Illa de São Jorge, a les Açores.
Queijo Serra da Estrela [pt]
Queijo Serra da Estrela [pt]
- ca Queijo Serra da Estrela [pt], n m
- es queso Sierra de la Estrella, n m
- fr Queijo Serra da Estrela, n m
- pt Queijo Serra da Estrela, n m
- en Serra da Estrela cheese, n
Definición
Formatge fet de llet d'ovella, de pasta semitova, de color blanc o groguenc, crosta rentada, que es presenta en forma de cilindre de costats bombats, de 25 cm de diàmetre i un o dos quilos de pes, coriginari de la regió portuguesa de Serra da Estrela.