Back to top
  • ca  bergkäse [de], n m
  • es  bergkäse, n m
  • fr  bergkäse, n m
  • en  Bergkäse, n
  • de  Bergkaese, n m
  • de  Bergkäse, n m

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta dura cuita, madurat durant un període de tres a nou mesos, de textura elàstica, gust fort i aroma intensa, originari dels Alps.

Nota

  • El bergkäse també és conegut en alemany amb la forma Alpkäse o Alpkaese.
  • ca  blarney [en], n m
  • es  blarney, n m
  • fr  blarney, n m
  • en  Blarney, n

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta ferma i gust dolç, generalment presentat amb forma arrodonida, originari d'Irlanda.

Nota

  • La denominació blarney prové del nom del castell de Blarney, al comtat de Cork, al sud d'Irlanda.
  • ca  brie [fr], n m
  • es  brie, n m
  • fr  brie, n m
  • en  Brie, n

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta tova i cremosa, amb la crosta florida, gust intens i generalment presentat amb forma de disc, originari de la regió francesa de Brie.
  • ca  brossat, n m
  • ca  brull, n m
  • ca  brullo, n m
  • es  requesón, n m
  • it  ricotta, n f

Definició
Producte lacti fresc elaborat amb xerigot, molt proteic, de textura agrumollada i sorrenca, de color blanc os, dolcenc, eixarreït, amb tocs torrats i recremats i molt poc greixós.

Nota

  • 1. El brossat no és formatge, ja que no s'elabora amb llet sinó amb xerigot. Estrictament, s'elabora amb el xerigot obtingut en l'elaboració del formatge serrat de la Vall d'Aran o del tronxon.
  • 2. La denominació catalana brossat és pròpia de la zona del Pirineu; la denominació brull, del sud del Principat i el País Valencià, i la denominació brullo és pròpia de les comarques centrals del País Valencià (la Safor, el Comtat, la Costera i la Vall d'Albaida).
  • ca  brossat, n m
  • ca  brull, n m
  • ca  brullo, n m
  • es  requesón, n m
  • it  ricotta, n f

Definició
Producte lacti fresc elaborat amb xerigot, molt proteic, de textura agrumollada i sorrenca, de color blanc os, dolcenc, eixarreït, amb tocs torrats i recremats i molt poc greixós.

Nota

  • 1. El brossat no és formatge, ja que no s'elabora amb llet sinó amb xerigot. Estrictament, s'elabora amb el xerigot obtingut en l'elaboració del formatge serrat de la Vall d'Aran o del tronxon.
  • 2. La denominació catalana brossat és pròpia de la zona del Pirineu; la denominació brull, del sud del Principat i el País Valencià, i la denominació brullo és pròpia de les comarques centrals del País Valencià (la Safor, el Comtat, la Costera i la Vall d'Albaida).
  • ca  brossat, n m
  • ca  brull, n m
  • ca  brullo, n m
  • es  requesón, n m
  • it  ricotta, n f

Definició
Producte lacti fresc elaborat amb xerigot, molt proteic, de textura agrumollada i sorrenca, de color blanc os, dolcenc, eixarreït, amb tocs torrats i recremats i molt poc greixós.

Nota

  • 1. El brossat no és formatge, ja que no s'elabora amb llet sinó amb xerigot. Estrictament, s'elabora amb el xerigot obtingut en l'elaboració del formatge serrat de la Vall d'Aran o del tronxon.
  • 2. La denominació catalana brossat és pròpia de la zona del Pirineu; la denominació brull, del sud del Principat i el País Valencià, i la denominació brullo és pròpia de les comarques centrals del País Valencià (la Safor, el Comtat, la Costera i la Vall d'Albaida).
  • ca  formatge de Burgos, n m
  • ca  burgos, n m sin. compl.
  • es  queso de Burgos, n m
  • fr  fromage de Burgos, n m
  • en  Burgos cheese, n

Definició
Formatge fresc fet amb llet d'ovella, sense crosta, de pasta tendra, fina i homogènia, una mica premsada, de color blanc i gust suau, amb un 40% de matèria grassa.

Nota

  • El formatge de Burgos és originari de la ciutat espanyola de Burgos.
  • ca  burrata, n f
  • es  burrata, n f
  • fr  burrata, n f
  • it  burrata, n f
  • en  burrata, n

Definició
Formatge de pasta filada, fet amb llet de vaca, de textura cremosa i suau, amb forma de farcell, la capa exterior del qual és mozzarella, originari de la regió italiana de Pulla.
  • ca  butterkäse [de], n m
  • es  butterkäse, n m
  • fr  butterkäse, n m
  • fr  fromage beurre, n m
  • en  butter cheese, n
  • en  Butterkase, n
  • de  Butterkaese, n m
  • de  Butterkäse, n m

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada semidura i textura elàstica i compacta, originari d'Alemanya.