Back to top

Apunts

Apunts terminològics elaborats pel TERMCAT amb la intenció de posar en relació la terminologia amb els fets més destacats de l'actualitat informativa.

terrassa
15.03.2018

Terrassa coberta o vetllador?

Amb l’arribada del bon temps ve molt de gust seure a l’aire lliure per prendre alguna cosa mentre es respiren ja els aires tebis de primavera. És possible, però, que el temps no acabi d’acompanyar, sobretot ara al març, en què els canvis sobtats de temps resulten encara traïdors.

Més
trifori
18.04.2017

#termedelasetmana: trifori

 

«A Josafat, la solitud se li féu penosa des de l'escena del trifori. Tots els seus dominis estaven contaminats, tots els racons guardaven remembrances de Fineta.»

Més
superilla
12.01.2017

Què amaguen les superilles?

Des d'un punt de vista lingüístic, res no ens impedeix imaginar que una superilla és una illa tan gran que fa dubtar si no s'hauria de considerar terra ferma.

Més
Carpa / Vela
14.04.2015

Els termes de la carpa del circ

“Senyores i senyors, nens i nenes, passeu i admireu l’espectacle més gran del món!” Amb paraules com aquestes us poden rebre a qualsevol de les carpes o veles que munten les companyies de circ, i us endinsareu en un món de prodigiós equilibri, d’acrobàcies, de fo

Més