Back to top

Diccionari de procediments culinaris

Presentación
saladura saladura

Tractament dels productes > Additaments i assaonaments

  • ca  saladura, n f
  • es  saladura
  • fr  salage
  • en  salting

Tractament dels productes > Additaments i assaonaments

Definición
Acció i efecte de salar.
salaó salaó

Acabament dels productes > Adob i conservació

  • ca  salaó, n f
  • es  salazón
  • fr  salaison
  • en  salting

Acabament dels productes > Adob i conservació

Definición
Procés de conservació de la carn o del peix mitjançant la utilització de la sal com a element bàsic.
salar salar

Acabament dels productes > Adob i conservació

  • ca  salar, v tr
  • es  salar
  • fr  saler
  • en  salt, to

Acabament dels productes > Adob i conservació

Definición
Impregnar de sal un aliment per tal que no es corrompi i es conservi.
salar salar

Tractament dels productes > Additaments i assaonaments

  • ca  salar, v tr
  • es  salar
  • fr  saler
  • en  salt, to

Tractament dels productes > Additaments i assaonaments

Definición
Amanir amb sal.
salmorra salmorra

Acabament dels productes > Adob i conservació

  • ca  salmorra, n f
  • es  salmuera
  • fr  saumure
  • en  brine

Acabament dels productes > Adob i conservació

Definición
Solució aromatitzada amb sal marina, sucre, salnitre i aigua, emprada per a conservar certs aliments.
salpebrar salpebrar

Tractament dels productes > Additaments i assaonaments

  • ca  salpebrar, v tr
  • es  salpimentar
  • fr  saler et poivrer
  • en  salt and pepper, to

Tractament dels productes > Additaments i assaonaments

Definición
Amanir amb salpebre.
salpebre salpebre

Tractament dels productes > Additaments i assaonaments

  • ca  salpebre, n m
  • es  salpimienta
  • fr  sel et poivre
  • en  salt and pepper

Tractament dels productes > Additaments i assaonaments

Definición
Adob de sal i pebre.
salsar salsar

Acabament dels productes > Operacions finals

  • ca  salsar, v tr
  • es  salsear
  • fr  saucer
  • en  sauce, to

Acabament dels productes > Operacions finals

Definición
Afegir salsa a una menja, generalment en el moment de servir-la.
  • ca  saltar, v tr
  • es  saltear
  • fr  sauter
  • en  sauté, to

Cocció > Fregits

Definición
Fregir un aliment a foc molt viu, amb poc greix i agitant-lo de tant en tant.
sobtar-se sobtar-se

Cocció > Fregits

  • ca  sobtar-se, v intr pron
  • es  arrebatarse

Cocció > Fregits

Definición
Coure's massa, superficialment, un aliment, per excés de foc.