Back to top

Diccionari de procediments culinaris

Presentación
faisandé faisandé

Tractament dels productes > Preparació

  • ca  faisandé, adj
  • es  faisandé
  • es  manido
  • fr  faisandé
  • en  gamy

Tractament dels productes > Preparació

Definición
Dit de la carn de caça sotmesa a un inici de descomposició perquè adquireixi un tast adequat.
farciment farciment

Tractament dels productes > Preparació

  • ca  farciment, n m
  • es  relleno
  • fr  farce
  • en  stuffing

Tractament dels productes > Preparació

Definición
Mescla d'ingredients crus o cuits, picats i amanits amb què es farceix una vianda.
farcir farcir

Tractament dels productes > Preparació

  • ca  farcir, v tr
  • es  rellenar
  • fr  farcir
  • en  stuff, to

Tractament dels productes > Preparació

Definición
Omplir una vianda amb un farciment.
fer suar fer suar

Cocció > Guisats

  • ca  fer suar, v tr
  • es  hacer sudar
  • fr  faire suer
  • en  sweat, to

Cocció > Guisats

Definición
Provocar l'evaporació i la concentració de les substàncies líquides que conté un aliment, especialment verdures, hortalisses o una peça de carn, posant-lo en un recipient tancat i a una escalfor mitjana.
fermentar fermentar

Alteració dels productes

  • ca  fermentar, v intr
  • es  fermentar
  • fr  fermenter
  • en  ferment, to

Alteració dels productes

Definición
Transformar-se o descompondre's, un producte orgànic, per l'acció d'enzims produïts per microorganismes, com ara llevats o bacteris.
filet filet

Tractament dels productes > Trossejament

  • ca  filet, n m
  • ca  suprema, n f sin. compl.
  • es  filete
  • es  suprema
  • fr  filet
  • fr  suprême
  • en  filet
  • en  fillet

Tractament dels productes > Trossejament

Definición
Tall prim de carn o de peix, sense os o sense espina.
filet filet

Tractament dels productes > Trossejament

  • ca  filet, n m
  • es  filete
  • es  solomillo
  • fr  filet
  • en  filet
  • en  fillet
  • en  fillet steak
  • en  tenderloin

Tractament dels productes > Trossejament

Definición
Tros del llom del bou, de la vedella, etc. que no té ossos ni tendons.
fines herbes fines herbes

Tractament dels productes > Additaments i assaonaments

  • ca  fines herbes, n f pl
  • es  finas hierbas
  • fr  fines herbes
  • en  aromatic herbs
  • en  fine herbs

Tractament dels productes > Additaments i assaonaments

Definición
Assortiment d'herbes aromàtiques combinades i molt ben picades amb què s'adoben certs menjars.

Nota

  • Generalment són el julivert, el cerfull, l'estragó i l'api. La proporció de cadascuna es calcula tenint en compte el seu poder aromàtic i el menjar al qual van destinades.
flamejar flamejar

Cocció > Intervenció durant la cocció

  • ca  flamejar, v tr
  • es  flamear
  • fr  flamber
  • en  fambée, to
  • en  flambé, to

Cocció > Intervenció durant la cocció

Definición
Inflamar i fer cremar durant una breu estona el licor o l'aiguardent amb què s'ha regat un preparat o un menjar.
florir-se florir-se

Alteració dels productes

  • ca  florir-se, v intr pron
  • es  florecerse
  • fr  moisir
  • en  go mouldy, to

Alteració dels productes

Definición
Cobrir-se, un aliment, d'una capa de floridura que el malmet.