Back to top

Diccionari de procediments culinaris

Presentación
macar-se macar-se

Alteració dels productes

  • ca  macar-se, v intr pron
  • es  macarse
  • fr  cotir
  • fr  meurtrir

Alteració dels productes

Definición
Començar a podrir-se, una fruita, com a conseqüència d'haver sofert cops.
maceració maceració

Tractament dels productes > Mescles

  • ca  maceració, n f
  • es  maceración
  • fr  macération
  • en  maceration

Tractament dels productes > Mescles

Definición
Preparat líquid compost bàsicament de vi o algun licor i de sucre on es deixa reposar fruita a fi que s'estovi i agafi un sabor especial.
macerar macerar

Tractament dels productes > Mescles

  • ca  macerar, v tr
  • es  macerar
  • fr  macérer
  • en  macerate, to

Tractament dels productes > Mescles

Definición
Deixar fruita en una maceració durant un cert temps.
manat d'herbes manat d'herbes

Tractament dels productes > Additaments i assaonaments

  • ca  manat d'herbes, n m
  • es  manojito de hierbas
  • es  ramillete guarnecido
  • fr  bouquet garni
  • en  bouquet garni

Tractament dels productes > Additaments i assaonaments

Definición
Ramet d'herbes aromàtiques, principalment llorer, farigola i julivert, que s'afegeix a un menjar durant la seva cocció per tal de fer-lo més saborós.
marcar marcar

Tractament dels productes > Preparació

  • ca  marcar, v tr
  • es  marcar
  • fr  marquer
  • en  dress, to

Tractament dels productes > Preparació

Definición
Preparar els aliments i els condiments que els acompanyen, abans de coure'ls.
marinada marinada

Tractament dels productes > Mescles

  • ca  marinada, n f
  • es  marinada
  • fr  marinade
  • en  marinade

Tractament dels productes > Mescles

Definición
Preparat líquid compost bàsicament d'un àcid, com ara vinagre, vi o suc de llimona, oli, espècies i herbes, on es deixa reposar una vianda, generalment carn o peix, a fi que s'entendreixi i resulti més saborosa.
marinar marinar

Acabament dels productes > Adob i conservació

  • ca  marinar, v tr
  • es  marinar
  • fr  conserver à l'acide
  • fr  mariner
  • en  acid cure, to
  • en  marinate, to

Acabament dels productes > Adob i conservació

Definición
Adobar peix a fi de conservar-lo.
marinar marinar

Tractament dels productes > Mescles

  • ca  marinar, v tr
  • es  marinar
  • fr  mariner
  • en  marinate, to

Tractament dels productes > Mescles

Definición
Deixar una vianda, generalment carn o peix, en una marinada durant un cert temps.
marxar marxar

Cocció > Intervenció durant la cocció

  • ca  marxar, v intr
  • es  marchar
  • fr  marcher
  • en  start it, to

Cocció > Intervenció durant la cocció

Definición
Començar a ser cuita, una vianda.
matxucar matxucar

Tractament dels productes > Trossejament

  • ca  matxucar, v tr
  • es  machacar
  • fr  piler
  • en  crush, to

Tractament dels productes > Trossejament

Definición
Trossejar a cops un aliment, generalment amb una mà de morter.