Back to top

Diccionari de procediments culinaris

Presentación
abrillantar abrillantar

Acabament dels productes > Presentació del plat

  • ca  abrillantar, v tr
  • es  abrillantar
  • fr  brillanter

Acabament dels productes > Presentació del plat

Definición
Donar lluentor a un preparat, generalment de pastisseria, cobrint-lo amb un xarop, gelatina, etc.
abunyolar abunyolar

Cocció > Fregits

  • ca  abunyolar, v tr
  • es  abuñuelar
  • fr  souffler

Cocció > Fregits

Definición
Fregir croquetes, ous, etc. de manera que adquireixin la forma i l'esponjositat d'un bunyol.
acanalar acanalar

Tractament dels productes > Preparació

  • ca  acanalar, v tr
  • es  acanalar
  • fr  canneler

Tractament dels productes > Preparació

Definición
Fer canals o estries a la superfície d'un aliment cru, generalment fruita o hortalisses, amb una finalitat decorativa.
acaramel·lar acaramel·lar

Tractament dels productes > Preparació

  • ca  caramel·litzar, v tr
  • ca  acaramel·lar, v tr sin. compl.
  • es  acaramelar
  • es  caramelizar
  • fr  caraméliser
  • en  caramelize, to

Tractament dels productes > Preparació

Definición
Fondre sucre fins al punt de caramel.
acidular acidular

Tractament dels productes > Additaments i assaonaments

  • ca  acidular, v tr
  • es  acidular
  • fr  aciduler

Tractament dels productes > Additaments i assaonaments

Definición
Fer tornar lleugerament àcid un preparat.
aclarir aclarir

Tractament dels productes > Mescles

  • ca  aclarir, v tr
  • es  aclarar
  • fr  clarifier
  • fr  éclaircir

Tractament dels productes > Mescles

Definición
Fer tornar menys espès un preparat.
acolorir acolorir

Tractament dels productes > Additaments i assaonaments

  • ca  acolorir, v tr
  • es  colorear
  • fr  colorer

Tractament dels productes > Additaments i assaonaments

Definición
Donar color a un preparat mitjançant l'addició d'algun producte, com ara tomàquet, safrà o rovell d'ou.
acompanyament acompanyament

Acabament dels productes > Presentació del plat

  • ca  guarnició, n f
  • ca  acompanyament, n m sin. compl.
  • es  acompañamiento
  • es  guarnición
  • fr  garniture
  • en  garnish

Acabament dels productes > Presentació del plat

Definición
Menjar que acompanya el constituent bàsic d'un plat.
adob adob

Acabament dels productes > Adob i conservació

  • ca  adob, n m
  • es  adobo
  • en  pickling

Acabament dels productes > Adob i conservació

Definición
Ingredient o conjunt d'ingredients, generalment espècies, hortalisses, oli i vi, emprats per a conservar, entendrir o donar un gust i una aroma especials a una peça de carn, una au, un peix, etc.
adobar adobar

Acabament dels productes > Adob i conservació

  • ca  adobar, v tr
  • es  adobar
  • en  pickle, to

Acabament dels productes > Adob i conservació

Definición
Amanir un menjar amb un adob.