Back to top

Diccionari de procediments culinaris

Presentación
tall tall

Tractament dels productes > Trossejament

  • ca  tall, n m
  • es  trozo
  • fr  tranche
  • en  slice

Tractament dels productes > Trossejament

Definición
Tros de carn, peix, formatge, etc. tallat d'una peça sencera o d'un tros més gros.
tallar tallar

Tractament dels productes > Trossejament

  • ca  tallar, v tr
  • es  cortar
  • fr  couper
  • fr  tailler
  • en  cut, to

Tractament dels productes > Trossejament

Definición
Dividir en parts un aliment amb un instrument tallant.
tallar a la brunesa tallar a la brunesa

Tractament dels productes > Trossejament

  • ca  tallar a la brunesa, v tr
  • es  cortar en brunoise
  • fr  couper en brunoise
  • fr  tailler en brunoise
  • en  cut in brunoise, to

Tractament dels productes > Trossejament

Definición
Tallar un aliment a bocins de la mida d'un gra d'arròs.
tallar a la juliana tallar a la juliana

Tractament dels productes > Trossejament

  • ca  tallar a la juliana, v tr
  • es  cortar en juliana
  • fr  couper en julienne
  • en  cut in julienne, to
  • en  julienne, to
  • en  shred, to

Tractament dels productes > Trossejament

Definición
Tallar un aliment en trossets llargs i prims, entre tres i cinc centímetres de llarg i entre un i tres mil·límetres de gruix.
tallar al biaix tallar al biaix

Tractament dels productes > Trossejament

  • ca  tallar al biaix, v tr
  • es  cortar al bies
  • fr  couper en biais

Tractament dels productes > Trossejament

Definición
Tallar un aliment obliquament.
tallar-se tallar-se

Alteració dels productes

  • ca  tallar-se, v intr pron
  • es  cortarse
  • fr  tourner

Alteració dels productes

Definición
Perdre, una salsa, el lligam entre els ingredients que la formen.
tamisar tamisar

Tractament dels productes > Filtratges

  • ca  tamisar, v tr
  • es  tamizar
  • fr  tamiser
  • en  bolt, to
  • en  boult, to
  • en  sieve, to
  • en  sift, to

Tractament dels productes > Filtratges

Definición
Fer passar un aliment granular per un tamís per tal de separar-ne les parts fines de les més grosses.
tornejar tornejar

Tractament dels productes > Neteja

  • ca  tornejar, v tr
  • es  tornear
  • fr  tourner

Tractament dels productes > Neteja

Definición
Retallar un aliment amb un ganivet de cuina per donar-li una forma determinada i regular.
  • ca  torrar, v tr
  • es  tostar
  • fr  griller
  • en  toast, to

Cocció > Rostits

Definición
Sotmetre directament a l'acció del foc un aliment, a fi que es dessequi i enrosseixi.
travar travar

Tractament dels productes > Mescles

  • ca  lligar, v tr
  • ca  travar, v tr sin. compl.
  • es  ligar
  • es  trabar
  • fr  lier
  • en  bind, to

Tractament dels productes > Mescles

Definición
Unir una sèrie d'ingredients de manera que el preparat resultant adquireixi una certa consistència.