Back to top
escala de magnitud sísmica escala de magnitud sísmica

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari de física [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015. (Diccionaris en Línia) (Ciència i Tecnologia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/149/>
La negreta de determinats termes en l'interior de definicions i notes indica que la consulta d'aquests termes en la seva fitxa pròpia permet completar o ampliar el significat de la definició o la nota en què apareixen.

Per problemes tecnològics de representació, s'han suprimit en part o per complet algunes notes del producte original. Aquests casos es poden consultar complets a l'edició en línia.

  • ca  escala de magnitud sísmica, n f
  • es  escala de magnitud sísmica
  • fr  échelle de magnitude sismique
  • en  seismic magnitude scale

<Física > Física de la Terra i de l'espai > Geofísica>

Definició
Escala estàndard en valors numèrics amb un decimal que s'utilitza per a la mesura relativa de la magnitud sísmica, la qual és mesurada com el logaritme decimal de la màxima amplitud d'una ona sísmica detectada sobre el sismograma dividida pel període corresponent a aquesta ona, amb factors de correcció que inclouen la distància a l'epicentre i característiques de l'emplaçament.

Nota

  • 1. En funció del tipus d'ona sísmica que es pren com a base, es poden definir diferents tipus d'escala: escala de magnitud d'ones internes (o escala mb), escala de magnitud i moment (o escala Mw), escala de magnitud local (o escala Ml), escala de magnitud d'ones superficials (o escala Ms). 2. L'escala de Richter és un exemple d'escala de magnitud sísmica.