Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "nevassada" dins totes les àrees temàtiques

borrascall borrascall

<Física > Meteorologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  borrascall, n m
  • ca  neviscarda, n f sin. compl.
  • es  nevisca, n f
  • en  light snowfall, n

<Física > Meteorologia>

Definició
Precipitació en forma de flocs de neu petits, generalment de curta durada.

Nota

  • Quan la precipitació de flocs de neu petits està associada a boira o estrats, pot rebre el nom més específic de neviscó.
borrascall borrascall

<Física > Meteorologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  borrascall, n m
  • ca  neviscarda, n f sin. compl.
  • es  nevisca, n f
  • en  light snowfall, n

<Física > Meteorologia>

Definició
Precipitació en forma de flocs de neu petits, generalment de curta durada.

Nota

  • Quan la precipitació de flocs de neu petits està associada a boira o estrats, pot rebre el nom més específic de neviscó.
carn desossada mecànicament carn desossada mecànicament

<Veterinària i ramaderia > Inspecció veterinària>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  carn desossada mecànicament, n f
  • es  carne deshuesada mecánicamente
  • es  carne separada mecánicamente
  • fr  viande désossée mécaniquement
  • fr  viande séparée mécaniquement
  • en  mechanically deboned meat
  • en  mechanically separated meat

<Veterinària i ramaderia > Inspecció veterinària>

Definició
Carn separada dels ossos de l'animal per procediments mecànics, generalment després de l'especejament, i destinada a l'elaboració de productes alimentaris.
carn desossada mecànicament carn desossada mecànicament

<Veterinària i ramaderia > Inspecció veterinària>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  carn desossada mecànicament, n f
  • es  carne deshuesada mecánicamente
  • es  carne separada mecánicamente
  • fr  viande désossée mécaniquement
  • fr  viande séparée mécaniquement
  • en  mechanically deboned meat
  • en  mechanically separated meat

<Veterinària i ramaderia > Inspecció veterinària>

Definició
Carn separada dels ossos de l'animal per procediments mecànics, generalment després de l'especejament, i destinada a l'elaboració de productes alimentaris.
civet de cua de bou desossada civet de cua de bou desossada

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  civet de cua de bou desossada
  • es  civet de rabo de buey deshuesado
  • fr  civet de queue de boeuf sans os
  • it  civet di coda di bue disossata
  • en  jugged boneless oxtail
  • de  Ochsenschwanzragout ohne Knochen

<Plats a la carta. Carn>

cua de bou desossada cua de bou desossada

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  cua de bou desossada
  • es  rabo de buey deshuesado
  • fr  queue de boeuf sans os
  • it  coda di bue disossata
  • en  boneless oxtail
  • de  Ochsenschwanz ohne Knochen

<Plats a la carta. Carn>

cua de vedella ecològica desossada cua de vedella ecològica desossada

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  cua de vedella ecològica desossada
  • es  cola de ternera ecológica deshuesada
  • fr  queue de veau biologique désossée
  • it  coda di vitello d'allevamento ecologico disossata
  • en  boneless organic beef tail
  • de  biologischer entbeinter Kalbsschwanz

<Plats a la carta. Carn>

cuixa de xai desossada amb xerès i romaní cuixa de xai desossada amb xerès i romaní

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  cuixa de xai desossada amb xerès i romaní
  • es  pierna de cordero deshuesada con jerez y romero
  • fr  gigot d'agneau sans os au xérès et au romarin
  • it  coscia d'agnello disossata con sherry e rosmarino
  • en  boneless leg of lamb with sherry and rosemary
  • de  entbeinte Lammkeule mit Sherry und Rosmarin

<Plats a la carta. Carn>

desbrossament desbrossament

<Jardineria. Paisatgisme>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; FUNDACIÓ DE LA JARDINERIA I EL PAISATGE. Glossari de jardineria i paisatgisme [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2016-2023. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/222/>

  • ca  desbrossament, n m
  • ca  estassada, n f
  • ca  desbrossada, n f sin. compl.
  • es  desbroce, n m
  • es  roce, n m

<Jardineria. Paisatgisme>

Definició
Operació que consisteix a tallar i arrencar els arbres sobrers, les mates i les herbes no desitjades d'un terreny.
eguassada eguassada

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Xarxa Vives d'universitats, procedeix de l'obra següent:

Vocabulari forestal [en línia]. Castelló de la Plana: Xarxa Vives d'Universitats; València: Universitat Politècnica de València. Àrea de Promoció i Normalització Lingüística: Editorial de la Universitat Politècnica de València, 2010. (Vocabularis Universitaris)
ISBN 978-84-8363-609-1

Dins de:
XARXA VIVES D'UNIVERSITATS. Multidiccionari [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2016, cop. 2016.
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/178>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per la Universitat Politècnica de València o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  eguassada, n f
  • es  yeguada, n f
  • es  yegüería, n f
  • fr  troupeau de juments, n m
  • en  herd of mares, n

<Enginyeria forestal>