Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "quiss�" dins totes les àrees temàtiques

abscés periamigdalí abscés periamigdalí

<Ciències de la salut > Medicina clínica > Classificació internacional de malalties>

Font de la imatge

Les denominacions en català d'aquesta fitxa procedeixen de l'obra següent, elaborada pel TERMCAT:

CIM-9-MC: Classificació internacional de malalties: 9a revisió: modificació clínica. 6a edició. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Salut: Pòrtic, 2008. 1263 p.
ISBN: 978-84-9809-032-1

Aquesta classificació és la versió en català de la International Classification of Diseases, 9th revision, Clinical Modification (ICD-9-CM), que ha elaborat el TERMCAT a partir d'un encàrrec del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Les denominacions en anglès procedeixen del text oficial nord-americà, la versió digital del qual es pot descarregar des de l'adreça:
ftp://ftp.cdc.gov/pub/Health_Statistics/NCHS/Publications/ICD9-CM/2006/

Com a referència addicional s'ha tingut en compte l'obra:
PUCKETT, C. D. 2007 Annual hospital version: the educational annotation of ICD-9-CM. 5th ed. Reno, Nev.: Channel Publishing, 2006. 936 p.
ISBN: 1-933053-06-2

L'agrupació dels termes en àrees temàtiques s'ha fet seguint la distribució en capítols d'aquestes obres.

Com que l'ús principal d'aquestes classificacions és la codificació amb finalitats clíniques i estadístiques dels diagnòstics i procediments efectuats en els centres hospitalaris, els termes inclosos poden diferir dels que són habituals en la pràctica mèdica.

  • ca  abscés periamigdalí
  • en  peritonsillar abscess
  • en  quinsy sin. compl.

<Classificació internacional de malalties > Malalties > Malalties de l'aparell respiratori>

abscés periamigdalí abscés periamigdalí

<Ciències de la salut > Otorrinolaringologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari d'otorrinolaringologia [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/148>

  • ca  abscés periamigdalí, n m
  • ca  flegmó periamigdalí, n m sin. compl.
  • es  absceso periamigdalino
  • es  flemón periamigdalino
  • en  peritonsillar abscess
  • en  quinsy

<Otorinolaringologia > Faringologia > Patologia>

Definició
Abscés situat entre la cara profunda de l'amígdala palatina i el múscul constrictor superior de la faringe, que apareix com a complicació d'una amigdalitis eritematosupurativa.
amanida suïssa amanida suïssa

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida suïssa
  • es  ensalada suiza
  • fr  salade suisse
  • it  insalata svizzera
  • en  swis salad
  • de  schweizer Salat

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida, cuixa de pollastre al forn i guarnició amanida, cuixa de pollastre al forn i guarnició

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida, cuixa de pollastre al forn i guarnició
  • es  ensalada, muslo de pollo al horno y guarnición
  • fr  salade, cuisse de poulet au four et garniture
  • it  insalata, coscia di pollo al forno e contorno
  • en  salad, baked chicken leg and garnish
  • de  Salat, Hühnerkeule aus dem Ofen und Beilage

<Plats a la carta. Plats combinats>

amiloïdosi neuropàtica suïssa amiloïdosi neuropàtica suïssa

<Ciències de la salut > Medicina clínica > Classificació internacional de malalties>

Font de la imatge

Les denominacions en català d'aquesta fitxa procedeixen de l'obra següent, elaborada pel TERMCAT:

CIM-9-MC: Classificació internacional de malalties: 9a revisió: modificació clínica. 6a edició. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Salut: Pòrtic, 2008. 1263 p.
ISBN: 978-84-9809-032-1

Aquesta classificació és la versió en català de la International Classification of Diseases, 9th revision, Clinical Modification (ICD-9-CM), que ha elaborat el TERMCAT a partir d'un encàrrec del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Les denominacions en anglès procedeixen del text oficial nord-americà, la versió digital del qual es pot descarregar des de l'adreça:
ftp://ftp.cdc.gov/pub/Health_Statistics/NCHS/Publications/ICD9-CM/2006/

Com a referència addicional s'ha tingut en compte l'obra:
PUCKETT, C. D. 2007 Annual hospital version: the educational annotation of ICD-9-CM. 5th ed. Reno, Nev.: Channel Publishing, 2006. 936 p.
ISBN: 1-933053-06-2

L'agrupació dels termes en àrees temàtiques s'ha fet seguint la distribució en capítols d'aquestes obres.

Com que l'ús principal d'aquestes classificacions és la codificació amb finalitats clíniques i estadístiques dels diagnòstics i procediments efectuats en els centres hospitalaris, els termes inclosos poden diferir dels que són habituals en la pràctica mèdica.

  • ca  amiloïdosi neuropàtica suïssa
  • en  neuropathic Swiss amyloidosis

<Classificació internacional de malalties > Malalties > Malalties endocrines, nutricionals i metabòliques, i trastorns de la immunitat>

arròs melós de cuixeta d'ànec amb sajolida arròs melós de cuixeta d'ànec amb sajolida

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs melós de cuixeta d'ànec amb sajolida
  • es  arroz meloso de muslito de pato con ajedrea
  • fr  riz crémeux de cuisse de canard à la sarriette
  • it  riso cremoso con coscetta d'anatra e santoreggia
  • en  leg of duck creamy rice with winter savory
  • de  cremiger Reis mit Entenkeule und Bohnenkraut

<Plats a la carta. Arrossos>

bola bola

<Veterinària i ramaderia > Inspecció veterinària>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  bola, n f
  • es  bola
  • fr  cuisse hanche
  • en  top bit and rump

<Veterinària i ramaderia > Inspecció veterinària>

Definició
Peça que s'obté de la pistola en separar-ne la mitjana entre la darrera vèrtebra lumbar i la primera sacra, destinada a consum humà.
bola bola

<Veterinària i ramaderia > Inspecció veterinària>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  bola, n f
  • es  bola
  • fr  cuisse hanche
  • en  top bit and rump

<Veterinària i ramaderia > Inspecció veterinària>

Definició
Peça que s'obté de la pistola en separar-ne la mitjana entre la darrera vèrtebra lumbar i la primera sacra, destinada a consum humà.
bruna alpina bruna alpina

<Veterinària i ramaderia > Etnologia > Races bovines > Aptitud: llet>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  bruna alpina
  • ca  suïssa
  • es  parda alpina
  • es  suiza
  • fr  brune alpine
  • fr  brune des Alpes
  • fr  suisse
  • en  Brown Swiss
  • en  Swiss

<Veterinària i ramaderia > Etnologia > Races bovines > Aptitud: llet>

Definició
Raça bovina d'aptitud lletera, eumètrica, rectilínia i brevilínia, originària dels Alps suïssos i estesa a molts països per les seves qualitats productives en zones de muntanya que es caracteritza pel color bru tacat de blanc al voltant del musell i amb les mucoses, les peülles, el floc de la cua i part de les banyes negres.
bruna alpina bruna alpina

<Veterinària i ramaderia > Etnologia > Races bovines > Aptitud: llet>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  bruna alpina
  • ca  suïssa
  • es  parda alpina
  • es  suiza
  • fr  brune alpine
  • fr  brune des Alpes
  • fr  suisse
  • en  Brown Swiss
  • en  Swiss

<Veterinària i ramaderia > Etnologia > Races bovines > Aptitud: llet>

Definició
Raça bovina d'aptitud lletera, eumètrica, rectilínia i brevilínia, originària dels Alps suïssos i estesa a molts països per les seves qualitats productives en zones de muntanya que es caracteritza pel color bru tacat de blanc al voltant del musell i amb les mucoses, les peülles, el floc de la cua i part de les banyes negres.