Cercaterm
Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública.
Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).
Resultats per a la cerca "ses" dins totes les àrees temàtiques
<Indústria > Indústria alimentària > Additius alimentaris>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'additius alimentaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/135>
Cada additiu alimentari té assignats un número d'identificació (E) i les classes funcionals que n'indiquen els usos aprovats principals.
- ca àcid ciclàmic i les seves sals de sodi i calci, n m
- es ácido ciclámico y sus sales de Na y de Ca
- es ácido ciclámico y sus sales de sodio y calcio
- fr acide cyclamique et ses sels de Na et de Ca
- en cyclamic acid and its Na and Ca salts
- en cyclamic acid and its sodium and calcium salts
- cod E 952
<Additius alimentaris > Edulcorant intensiu>
<Ciències de la salut>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'additius alimentaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/135>
Cada additiu alimentari té assignats un número d'identificació (E) i les classes funcionals que n'indiquen els usos aprovats principals.
- ca àcid ciclàmic i les seves sals de sodi i calci, n m
- es ácido ciclámico y sus sales de Na y de Ca
- es ácido ciclámico y sus sales de sodio y calcio
- fr acide cyclamique et ses sels de Na et de Ca
- en cyclamic acid and its Na and Ca salts
- en cyclamic acid and its sodium and calcium salts
- cod E 952
<Additius alimentaris > Edulcorant intensiu>
<Gastronomia > Plats a la carta>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca amanida de pasta freda amb dauets de pernil ibèric
- es ensalada de pasta fría con taquitos de jamón ibérico
- fr salade de pâtes froide et ses dés de jambon ibérique
- it insalata di pasta fredda con dadini di prosciutto iberico
- en cold pasta salad with cubes of Iberian cured ham
- de kalter Pastasalat mit iberischen Rohschinkenwürfeln
<Plats a la carta. Entrants i amanides>
<Gastronomia > Plats a la carta>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca anyell rostit al forn amb patates
- es ternasco asado al horno con patatas
- fr agneau rôti au four et ses pommes de terre
- it agnello arrostito al forno con le patate
- en roast suckling lamb with potatoes
- de Lammbraten aus dem Ofen mit Kartoffeln
<Plats a la carta. Carn>
<Gastronomia > Plats a la carta>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca bacallà a la brasa amb pebrots i allioli
- es bacalao a la brasa con pimientos y alioli
- fr cabillaud grillé sur la braise, ses poivrons et son ailloli
- it baccalà alla brace con peperoni e allioli (maionese all'aglio)
- en charcoal-grilled cod with peppers and allioli (garlic mayonnaise)
- de Stockfisch vom Rost mit Paprika und Allioli (Knoblauchmayonnaise)
<Plats a la carta. Peix i marisc>
<Gastronomia > Plats a la carta>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca bacallà amb cremós de formatge i llavors de gira-sol torrades
- es bacalao con cremoso de queso y pipas de girasol tostadas
- fr morue au fromage crémeux et ses graines de tournesol grillées
- it baccalà con cremoso di formaggio e semi tostati
- en cod with creamy cheese and toasted sunflower seeds
- de Stockfisch mit cremigem Käse und gerösteten Kernen
<Plats a la carta. Peix i marisc>
<Gastronomia > Plats a la carta>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca botifarra de Castelldans amb mongetes del ganxet
- es butifarra de Castelldans con judías de gancho
- fr saucisse de Castelldans et ses haricots secs
- it botifarra di Castelldans con cannellini (grossa salsiccia di maiale catalana)
- en Castelldans botifarra with white kidney beans (Catalan sausage)
- de Botifarra aus Castelldans mit Bohnen (große katalanische Bratwurst)
<Plats a la carta. Carn>
<Esport > Esports de pilota > Esports de raqueta > Tennis de taula>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de tennis de taula. Barcelona: Enciclopèdia Catalana, 1991. 77 p. (Diccionaris dels esports olímpics; 7) ISBN 84-7739-223-4
Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.
- ca conjunt de la xarxa, n m
- es conjunto de la red
- fr filet et ses accessoires
- en net assembly
<Esport > Esports de pilota > Esports de raqueta > Tennis de taula>
Definició
<Material esportiu>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>
- ca conjunt de la xarxa, n m
- es conjunto de la red
- fr filet et ses accessoires
- en net assembly
<Indústria > Indústries manufactureres diverses > Material esportiu>
<Gastronomia > Plats a la carta>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca corball a la marinera amb llagostins a la planxa
- es corvallo a la marinera con langostinos a la plancha
- fr corb à la marinière et ses crevettes grillées
- it ombrina alla marinara con mazzancolle alla piastra
- en brown meagre à la marinière with grilled king prawns
- de Schattenfisch auf Seemannsart mit Garnelen vom Blech
<Plats a la carta. Peix i marisc>