Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "ses" dins totes les àrees temàtiques

àcid ciclàmic i les seves sals de sodi i calci àcid ciclàmic i les seves sals de sodi i calci

<Indústria > Indústria alimentària > Additius alimentaris>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'additius alimentaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/135>
Cada additiu alimentari té assignats un número d'identificació (E) i les classes funcionals que n'indiquen els usos aprovats principals.

  • ca  àcid ciclàmic i les seves sals de sodi i calci, n m
  • es  ácido ciclámico y sus sales de Na y de Ca
  • es  ácido ciclámico y sus sales de sodio y calcio
  • fr  acide cyclamique et ses sels de Na et de Ca
  • en  cyclamic acid and its Na and Ca salts
  • en  cyclamic acid and its sodium and calcium salts
  • cod  E 952

<Additius alimentaris > Edulcorant intensiu>

àcid ciclàmic i les seves sals de sodi i calci àcid ciclàmic i les seves sals de sodi i calci

<Ciències de la salut>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'additius alimentaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/135>
Cada additiu alimentari té assignats un número d'identificació (E) i les classes funcionals que n'indiquen els usos aprovats principals.

  • ca  àcid ciclàmic i les seves sals de sodi i calci, n m
  • es  ácido ciclámico y sus sales de Na y de Ca
  • es  ácido ciclámico y sus sales de sodio y calcio
  • fr  acide cyclamique et ses sels de Na et de Ca
  • en  cyclamic acid and its Na and Ca salts
  • en  cyclamic acid and its sodium and calcium salts
  • cod  E 952

<Additius alimentaris > Edulcorant intensiu>

amanida de pasta freda amb dauets de pernil ibèric amanida de pasta freda amb dauets de pernil ibèric

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de pasta freda amb dauets de pernil ibèric
  • es  ensalada de pasta fría con taquitos de jamón ibérico
  • fr  salade de pâtes froide et ses dés de jambon ibérique
  • it  insalata di pasta fredda con dadini di prosciutto iberico
  • en  cold pasta salad with cubes of Iberian cured ham
  • de  kalter Pastasalat mit iberischen Rohschinkenwürfeln

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

anyell rostit al forn amb patates anyell rostit al forn amb patates

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  anyell rostit al forn amb patates
  • es  ternasco asado al horno con patatas
  • fr  agneau rôti au four et ses pommes de terre
  • it  agnello arrostito al forno con le patate
  • en  roast suckling lamb with potatoes
  • de  Lammbraten aus dem Ofen mit Kartoffeln

<Plats a la carta. Carn>

bacallà a la brasa amb pebrots i allioli bacallà a la brasa amb pebrots i allioli

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà a la brasa amb pebrots i allioli
  • es  bacalao a la brasa con pimientos y alioli
  • fr  cabillaud grillé sur la braise, ses poivrons et son ailloli
  • it  baccalà alla brace con peperoni e allioli (maionese all'aglio)
  • en  charcoal-grilled cod with peppers and allioli (garlic mayonnaise)
  • de  Stockfisch vom Rost mit Paprika und Allioli (Knoblauchmayonnaise)

<Plats a la carta. Peix i marisc>

bacallà amb cremós de formatge i llavors de gira-sol torrades bacallà amb cremós de formatge i llavors de gira-sol torrades

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà amb cremós de formatge i llavors de gira-sol torrades
  • es  bacalao con cremoso de queso y pipas de girasol tostadas
  • fr  morue au fromage crémeux et ses graines de tournesol grillées
  • it  baccalà con cremoso di formaggio e semi tostati
  • en  cod with creamy cheese and toasted sunflower seeds
  • de  Stockfisch mit cremigem Käse und gerösteten Kernen

<Plats a la carta. Peix i marisc>

botifarra de Castelldans amb mongetes del ganxet botifarra de Castelldans amb mongetes del ganxet

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  botifarra de Castelldans amb mongetes del ganxet
  • es  butifarra de Castelldans con judías de gancho
  • fr  saucisse de Castelldans et ses haricots secs
  • it  botifarra di Castelldans con cannellini (grossa salsiccia di maiale catalana)
  • en  Castelldans botifarra with white kidney beans (Catalan sausage)
  • de  Botifarra aus Castelldans mit Bohnen (große katalanische Bratwurst)

<Plats a la carta. Carn>

conjunt de la xarxa conjunt de la xarxa

<Esport > Esports de pilota > Esports de raqueta > Tennis de taula>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de tennis de taula. Barcelona: Enciclopèdia Catalana, 1991. 77 p. (Diccionaris dels esports olímpics; 7) ISBN 84-7739-223-4

Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

  • ca  conjunt de la xarxa, n m
  • es  conjunto de la red
  • fr  filet et ses accessoires
  • en  net assembly

<Esport > Esports de pilota > Esports de raqueta > Tennis de taula>

Definició
Conjunt format per la xarxa i els suports que la fixen a la taula, per damunt i els costats del qual s'ha de fer passar la pilota.
conjunt de la xarxa conjunt de la xarxa

<Material esportiu>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

  • ca  conjunt de la xarxa, n m
  • es  conjunto de la red
  • fr  filet et ses accessoires
  • en  net assembly

<Indústria > Indústries manufactureres diverses > Material esportiu>

corball a la marinera amb llagostins a la planxa corball a la marinera amb llagostins a la planxa

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  corball a la marinera amb llagostins a la planxa
  • es  corvallo a la marinera con langostinos a la plancha
  • fr  corb à la marinière et ses crevettes grillées
  • it  ombrina alla marinara con mazzancolle alla piastra
  • en  brown meagre à la marinière with grilled king prawns
  • de  Schattenfisch auf Seemannsart mit Garnelen vom Blech

<Plats a la carta. Peix i marisc>