Back to top
  • ca  quark, n m
  • es  queso quark, n m
  • fr  quark, n m
  • it  quark, n m
  • en  quark, n
  • de  Glumse, n f
  • de  Quark, n m
  • de  Schotten, n m
  • de  Topfen, n m

Definició
Formatge fresc fet de llet de vaca descremada o semidescremada, de consistència cremosa i de gust dolç.

Nota

  • El quark és propi de la cuina germànica, eslava i del nord d'Europa.
Queijo de Azeitão [pt] Queijo de Azeitão [pt]

  • ca  Queijo de Azeitão [pt], n m
  • es  Queijo de Azeitão, n m
  • fr  Queijo de Azeitão, n m
  • pt  Queijo de Azeitão, n m
  • en  Queijo de Azeitão, n

Definició
Formatge de llet d'ovella, de pasta tova, de crosta groguenca i prima, que es presenta en forma de cilindre de 8 cm de diàmetre i un pes entre 100 i 250 gr, originari de la regió portuguesa d'Azeitão.
Queijo São Jorge [pt] Queijo São Jorge [pt]

  • ca  Queijo São Jorge [pt], n m
  • es  Queijo São Jorge, n m
  • fr  Queijo São Jorge, n m
  • pt  Queijo São Jorge, n m
  • en  São Jorge cheese, n

Definició
Formatge fet de llet crua de vaca, de pasta groguenca, dura o semidura, trencadissa, amb molts ulls petits i irregulars, de 8 a 12 kg de pes. originari de l'illa de 'Illa de São Jorge, a les Açores.
Queijo Serra da Estrela [pt] Queijo Serra da Estrela [pt]

  • ca  Queijo Serra da Estrela [pt], n m
  • es  queso Sierra de la Estrella, n m
  • fr  Queijo Serra da Estrela, n m
  • pt  Queijo Serra da Estrela, n m
  • en  Serra da Estrela cheese, n

Definició
Formatge fet de llet d'ovella, de pasta semitova, de color blanc o groguenc, crosta rentada, que es presenta en forma de cilindre de costats bombats, de 25 cm de diàmetre i un o dos quilos de pes, coriginari de la regió portuguesa de Serra da Estrela.