Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "arrebossada" dins totes les àrees temàtiques

albergínia arrebossada albergínia arrebossada

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  albergínia arrebossada
  • es  berenjena rebozada
  • fr  aubergine panée
  • it  melanzana impanata
  • en  aubergine in batter
  • de  gebackene Aubergine

<Plats a la carta. Verdures, hortalisses i llegums>

carn magra de porc arrebossada carn magra de porc arrebossada

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  carn magra de porc arrebossada
  • es  magro de cerdo rebozado
  • fr  viande de porc frais panée
  • it  carne magra di maiale impanata
  • en  lean pork in batter
  • de  magere panierte Schweinsschnitzel

<Plats a la carta. Carn>

escalopa de mill, tofu i verdures arrebossada escalopa de mill, tofu i verdures arrebossada

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  escalopa de mill, tofu i verdures arrebossada
  • es  escalope de mijo, tofu y verduras rebozado
  • fr  escalope de millet, de tofu et de légumes panée
  • it  scaloppa di miglio, tofu e verdure impanata e fritta
  • en  millet, tofu and vegetables escalope in batter
  • de  paniertes Hirse-Tofu-Gemüseschnitzel

<Plats a la carta. Verdures, hortalisses i llegums>

melsa arrebossada melsa arrebossada

<Ciències de la salut > Semiologia>, <Anatomia > Òrgans i sistemes>, <Gastroenterologia>, <Hematologia i hemoteràpia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  melsa arrebossada, n f

<Ciències de la salut > Semiologia>, <Anatomia > Òrgans i sistemes>, <Gastroenterologia>, <Hematologia i hemoteràpia>

Definició
Melsa de superfície granulosa a conseqüència de la inflamació del peritoneu que l'envolta.
patata a làmines farcida de carn i arrebossada patata a làmines farcida de carn i arrebossada

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  patata a làmines farcida de carn i arrebossada
  • es  patata a láminas rellena de carne y rebozada
  • fr  pomme de terre en tranches farcie de viande et panée
  • it  patata in lame farcita di carne ed impanata
  • en  potato in slices stuffed with meat and in batter
  • de  panierte Kartoffelscheiben mit Fleischfüllung

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

sípia arrebossada sípia arrebossada

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  sípia arrebossada
  • es  sepia rebozada
  • fr  seiche panée
  • it  seppia impanata
  • en  cuttlefish in batter
  • de  panierter Tintenfisch

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

tonyina fresca arrebossada amb sèsam i cuita a la planxa amb romesco i allioli gratinat tonyina fresca arrebossada amb sèsam i cuita a la planxa amb romesco i allioli gratinat

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  tonyina fresca arrebossada amb sèsam i cuita a la planxa amb romesco i allioli gratinat
  • es  atún fresco rebozado con sésamo y asado a la plancha con romesco y alioli gratinado (salsa catalana de frutos secos, pimiento rojo, tomate y ajo)
  • fr  thon frais pané au sésame et grillé au romesco et à l'ailloli gratiné (sauce catalane à base de fruits secs, poivron rouge, tomate et ail)
  • it  tonno fresco con panatura al sesamo cotto alla piastra con romesco e allioli gratinato (salsa catalana a base di frutta secca, peperoncino rosso, pomodoro e aglio, e maionese all'aglio)
  • en  grilled fresh tuna coated in sesame with romesco and allioli au gratin (Catalan nut, red pepper, tomato, and garlic sauce, and garlic mayonnaise)
  • de  frischer Thunfisch mit Sesampanier vom Blech mit Romesco und gratinierter Knoblauchmayonnaise (katalanische Sauce aus Nüssen, rottem Paprika, Tomaten und Knoblauch)

<Plats a la carta. Peix i marisc>