Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "cobdcia" dins totes les àrees temàtiques

adob mixt adob mixt

<Indústria > Indústria de la pell > Processos d'elaboració>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  adob mixt, n m
  • es  curtición mixta
  • es  curtido mixto
  • fr  tannage combiné
  • it  concia combinata
  • en  combination
  • en  tannage
  • de  Kombinationsgerbung

<Indústria > Indústria de la pell > Processos d'elaboració>

Definició
Adob amb dos o més agents tanins de diferents tipus, usualment aplicats separadament i successivament.
adob mixt adob mixt

<Operacions i processos de la pell>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

  • ca  adob mixt, n m
  • es  curtido mixto
  • fr  tannage mixte
  • it  concia combinata
  • en  combination tannage
  • de  Kombinationsgerbung

<Indústria > Indústria de la pell > Operacions i processos de la pell>

amanida, cuixa de pollastre al forn i guarnició amanida, cuixa de pollastre al forn i guarnició

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida, cuixa de pollastre al forn i guarnició
  • es  ensalada, muslo de pollo al horno y guarnición
  • fr  salade, cuisse de poulet au four et garniture
  • it  insalata, coscia di pollo al forno e contorno
  • en  salad, baked chicken leg and garnish
  • de  Salat, Hühnerkeule aus dem Ofen und Beilage

<Plats a la carta. Plats combinats>

cobdícia cobdícia

<Economia > Crisi econòmica>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic de la crisi econòmica [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2014. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/177>

  • ca  cobdícia, n f
  • es  avidez
  • es  codicia
  • fr  avidité
  • pt  avidez
  • en  greed
  • de  Gier

<Crisi econòmica>

condícia condícia

<Imatge personal>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  condícia, n f

<Imatge personal>

Definició
Mirament en l'ordre i netedat de les coses.
Cowdria Cowdria

<Veterinària i ramaderia > Agents patògens > Bacteriologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  Cowdria

<Veterinària i ramaderia > Agents patògens > Bacteriologia>

Definició
Gènere de bacteris patògens per als animals, amb forma de coc o d'el·lipse, gramnegatius, immòbils i aerobis estrictes, paràsits intracel·lulars obligats que es localitzen dins els vacúols, transmesos per paparres i que no poden cultivar-se en medis lliures de cèl·lules.

Nota

  • L'única espècie important d'aquest gènere és Cowdria ruminantum (agent de cowdriosi).
Cowdria Cowdria

<Veterinària i ramaderia > Agents patògens > Bacteriologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  Cowdria

<Veterinària i ramaderia > Agents patògens > Bacteriologia>

Definició
Gènere de bacteris patògens per als animals, amb forma de coc o d'el·lipse, gramnegatius, immòbils i aerobis estrictes, paràsits intracel·lulars obligats que es localitzen dins els vacúols, transmesos per paparres i que no poden cultivar-se en medis lliures de cèl·lules.

Nota

  • L'única espècie important d'aquest gènere és Cowdria ruminantum (agent de cowdriosi).
Cowdria Cowdria

<Veterinària i ramaderia > Agents patògens > Bacteriologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  Cowdria

<Veterinària i ramaderia > Agents patògens > Bacteriologia>

Definició
Gènere de bacteris patògens per als animals, amb forma de coc o d'el·lipse, gramnegatius, immòbils i aerobis estrictes, paràsits intracel·lulars obligats que es localitzen dins els vacúols, transmesos per paparres i que no poden cultivar-se en medis lliures de cèl·lules.

Nota

  • L'única espècie important d'aquest gènere és Cowdria ruminantum (agent de cowdriosi).
cuixa d'ànec amb armanyac cuixa d'ànec amb armanyac

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  cuixa d'ànec amb armanyac
  • es  muslo de pato al armañac
  • fr  cuisse de canard à l'armagnac
  • it  coscia d'anatra all'armagnac
  • en  leg of duck with armagnac
  • de  Entenkeule mit Armagnac

<Plats a la carta. Carn>

cuixa d'ànec amb cava brut i raïm cuixa d'ànec amb cava brut i raïm

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  cuixa d'ànec amb cava brut i raïm
  • es  muslo de pato al cava brut con uvas
  • fr  cuisse de canard au cava brut et au raisins
  • it  coscia d'anatra con cava brut ed uva
  • en  leg of duck with brut cava and grapes
  • de  Entenkeule mit Cava brut und Trauben

<Plats a la carta. Carn>