Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "crems" dins totes les àrees temàtiques

al·lèrgia a les cremes amb urea al·lèrgia a les cremes amb urea

<Ciències de la salut > Al·lergologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>

  • ca  al·lèrgia a les cremes amb urea, n f
  • ca  al·lèrgia a les cremes amb carbamida, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia a les cremes que contenen carbamida, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia a les cremes que contenen urea, n f sin. compl.
  • en  urea creams allergy, n
  • cod  294165000

<Al·lergologia>

Arabidopsis thaliana Arabidopsis thaliana

<Botànica>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  Arabidopsis thaliana
  • fr  arabette de Thalius
  • fr  arabette des dames
  • fr  fause-arabette des dames
  • fr  fausse arabette
  • en  mouse-ear cress
  • en  thale cress
  • en  wall cress
  • nc  Arabidopsis thaliana
  • nc  Arabis thaliana

<Botànica>

Nota

  • És la primera planta el genoma de la qual ha estat seqüenciat.
  • Per a aquest terme no hi ha una proposta catalana. Es recomana l'ús del nom científic.
armar els rems armar els rems

<Transports > Transport marítim > Navegació tradicional>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per Jordi Salvador, procedeix de l'obra següent:

SALVADOR, Jordi. Paraules de mar [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010.
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/120>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per l'autor o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  armar els rems, v intr

<Navegació tradicional>

Definició
Posar els rems en els escàlems en disposició de remar.
arròs cremós amb bolets i espàrrecs verds arròs cremós amb bolets i espàrrecs verds

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs cremós amb bolets i espàrrecs verds
  • es  arroz cremoso con setas y espárragos verdes
  • fr  riz crémeux aux champignons et aux asperges vertes
  • it  riso cremoso con funghi ed asparagi verdi
  • en  creamy rice with mushrooms and green asparagus
  • de  cremiger Reis mit Pilzen und grünem Spargel

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs cremós amb ceps i colomí arròs cremós amb ceps i colomí

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs cremós amb ceps i colomí
  • es  arroz cremoso con setas de Burdeos y pichón
  • fr  riz crémeux aux cèpes et au pigeonneau
  • it  riso cremoso con funghi porcini e colombella
  • en  creamy rice with wild mushrooms and pigeon
  • de  cremiger Reis mit Steinpilzen und Täubchenfleisch

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs cremós amb crestes de gall arròs cremós amb crestes de gall

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs cremós amb crestes de gall
  • es  arroz cremoso con crestas de gallo
  • fr  riz crémeux aux crêtes de coq
  • it  riso cremoso con creste di gallo
  • en  creamy rice with cock's combs
  • de  cremiger Reis mit Hahnenkämmen

<Plats a la carta. Arrossos>

assortiment de gelats assortiment de gelats

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  assortiment de gelats
  • es  surtido de helados
  • fr  assortiment de glaces
  • it  assortimento di gelati
  • en  assorted ice creams
  • de  Auswahl an Eissorten

<Plats a la carta. Gelats i sorbets>

assortiment de gelats i sorbets assortiment de gelats i sorbets

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  assortiment de gelats i sorbets
  • es  surtido de helados y sorbetes
  • fr  assortiment de glaces et de sorbets
  • it  assortimento di gelati e sorbetti
  • en  assorted ice creams and sorbets
  • de  Auswahl an Eis und Sorbets

<Plats a la carta. Postres>

assortiment de tres gelats assortiment de tres gelats

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  assortiment de tres gelats
  • es  surtido de tres helados
  • fr  assortiment de trois glaces
  • it  assortimento di tre gelati
  • en  assorted three ice creams
  • de  drei Eissorten

<Plats a la carta. Gelats i sorbets>

bany de crema bany de crema

<Imatge personal > Perruqueria. Estètica>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

ESTÉVEZ, Miquel Àngel; RUBIRALTA, Joan. Vocabulari de perruqueria i bellesa. 2a ed. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura, 1988. 75 p.
ISBN 84-393-0865-5

Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

  • ca  bany de crema, n m
  • es  baño a la crema
  • fr  bain crème
  • en  cream rinse

<Imatge personal > Perruqueria>

Definició
Aplicació als cabells mullats d'una substància cremosa per a suavitzar-los