Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "cuits" dins totes les àrees temàtiques

calçots a la brasa amb vinagreta calçots a la brasa amb vinagreta

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  calçots a la brasa amb vinagreta
  • es  calçots a la brasa con vinagreta (cebollas tiernas asadas)
  • fr  calçots cuits sur la braise en vinaigrette (oignons tendres)
  • it  cipolle fresche alla brace con vinaigrette
  • en  charcoal-grilled calçots with vinaigrette (spring onions)
  • de  Calçots vom Rost mit Vinaigrette (Frühlingszwiebeln)

<Plats a la carta. Verdures, hortalisses i llegums>

calamars de l'Escala a la brasa calamars de l'Escala a la brasa

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  calamars de l'Escala a la brasa
  • es  calamares de L'Escala a la brasa
  • fr  calmars de L'Escala cuits sur la braise
  • it  calamari di L'Escala alla brace
  • en  charcoal-grilled L'Escala squid
  • de  Tintenfische aus L'Escala vom Rost

<Plats a la carta. Peix i marisc>

caragols a la brasa caragols a la brasa

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  caragols a la brasa
  • es  caracoles a la brasa
  • fr  escargots cuits sur la braise
  • it  lumache alla brace
  • en  charcoal-grilled snails
  • de  Schnecken vom Rost

<Plats a la carta. Tapes>

cargols a la llauna cargols a la llauna

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  cargols a la llauna
  • es  caracoles a la llauna (condimentados y cocidos)
  • fr  escargots a la llauna (assaisonnés et cuits)
  • it  lumache a la llauna (condite e cotte)
  • en  snails a la llauna (seasoned and cooked)
  • de  Schnecken a la llauna (gewürzt und gekocht)

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

cargols a la llauna amb allioli gratinats cargols a la llauna amb allioli gratinats

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  cargols a la llauna amb allioli gratinats
  • es  caracoles a la llauna con alioli gratinados (condimentados y cocidos)
  • fr  escargots a la llauna à la persillade (assaisonnés et cuits)
  • it  lumache a la llauna con allioli gratinate (condite e cotte)
  • en  snails a la llauna with allioli (seasoned and cooked)
  • de  Schnecken a la llauna mit Knoblauchmayonnaise gratiniert (gewürzt und gekocht)

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

cargols a la llauna amb allioli i romesco cargols a la llauna amb allioli i romesco

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  cargols a la llauna amb allioli i romesco
  • es  caracoles a la llauna con alioli y romesco (caracoles condimentados y cocidos con alioli y salsa catalana de frutos secos, pimiento rojo, tomate y ajo)
  • fr  escargots a la llauna à l'ailloli et au romesco (escargots assaisonnés et cuits à l'ailloli et à la sauce catalane à base de fruits secs, poivron rouge, tomate et ail)
  • it  lumache a la llauna con allioli e romesco (lumache condite e cotte con maionese all'aglio e salsa catalana a base di frutta secca, peperoncino rosso, pomodoro e aglio)
  • en  snails a la llauna with allioli and romesco (seasoned and cooked snails with allioli and Catalan nut, red pepper, tomato, and garlic sauce)
  • de  Schnecken a la llauna mit Allioli und Romesco (Gewürzte, gekochte Schnecken mit Knoblauchmayonnaise und katalanische Sauce aus Nüssen, rotem Paprika, Tomaten und Knoblauch)

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

cargols de Lleida a la llauna amb whisky cargols de Lleida a la llauna amb whisky

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  cargols de Lleida a la llauna amb whisky
  • es  caracoles de Lérida a la llauna con whisky (condimentados y cocidos)
  • fr  escargots de Lleida a la llauna au whisky (assaisonnés et cuits)
  • it  lumache di Lleida a la llauna al whisky (condite e cotte)
  • en  snails from Lleida a la llauna with whisky (seasoned and cooked)
  • de  Schnecken aus Lleida a la llauna mit Whisky (gewürzt und gekocht)

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

carxofes al caliu carxofes al caliu

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  carxofes al caliu
  • es  alcachofas al rescoldo
  • fr  artichauts cuits sur la braise
  • it  carciofi alla brace
  • en  ember-baked artichokes
  • de  in der Glut gegarte Artischocken

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

elaborador de cuinats i precuinats | elaboradora de cuinats i precuinats elaborador de cuinats i precuinats | elaboradora de cuinats i precuinats

<Indústria. Energia > Ocupacions>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE TREBALL I INDÚSTRIA. Diccionari de les ocupacions. [Barcelona]: Generalitat de Catalunya. Departament de Treball i Indústria, 2004. 359 p.
ISBN 84-393-6454-7

Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

  • ca  elaborador de cuinats i precuinats | elaboradora de cuinats i precuinats, n m, f
  • es  elaborador de cocinados y precocinados
  • fr  élaborateur d'aliments cuits et précuits
  • en  prepared food manufacturer

<Indústria. Energia > Ocupacions>

Definició
Persona que selecciona i classifica matèries primeres i condiciona i tracta aliments per a l'elaboració de plats frescos, refrigerats o preparats, i que aplica les tècniques de conservació adequades a cada cas.
llagostins cuits llagostins cuits

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  llagostins cuits
  • es  langostinos cocidos
  • fr  crevettes cuites
  • it  mazzancolle cotte
  • en  cooked prawns
  • de  gekochte Garnelen

<Plats a la carta. Peix i marisc>