Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "dbil" dins totes les àrees temàtiques

àcid feble àcid feble

<Química > Química analítica>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de química analítica. Barcelona: Enciclopèdia Catalana, 2000. 252 p.; 22 cm. (Diccionaris de l'Enciclopèdia. Diccionaris terminològics)
ISBN 84-412-0224-9

Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

  • ca  àcid feble, n m
  • es  ácido débil
  • en  weak acid

<Química > Química analítica>

Definició
Àcid que es dissocia poc en aigua i que té una constant de dissociació petita.

<Química>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari de química [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2016-2023. (Diccionaris en Línia) (Ciència i Tecnologia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/212>
La negreta de determinats termes en l'interior de definicions i notes conviden l'usuari a consultar-ne la fitxa pròpia dins del diccionari per complementar algun aspecte del terme definit.

  • ca   n m
  • es   n m
  • en   n

<Química > Química analítica>

Definició

Nota

a bona vista a bona vista

<Construcció>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida pel Gabinet de Terminologia del Servei Lingüístic de la Universitat de les Illes Balears, procedeix de l'obra següent:

UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS. SERVEI LINGÜÍSTIC. GABINET DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la construcció: català-castellà-francès-anglès-alemany. 2a ed. rev. Palma: Universitat de les Illes Balears. Servei Lingüístic, 2008. (LB; 3)
ISBN 84-7632-842-7
<http://slg.uib.cat/gt/publicacions/?contentId=202168>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment pel Gabinet de Terminologia del Servei Lingüístic de la Universitat de les Illes Balears o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  a bona vista, adv
  • es  a buena vista
  • es  a más ganar
  • fr  à vue d'œil
  • en  without screeding
  • de  nach Augenmaß

<Construcció>

adequació feble adequació feble

<Llengua > Lingüística>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida pels seus autors, procedeix de l'obra següent:

PÉREZ SALDANYA, Manuel; MESTRE, Rosanna; SANMARTÍN, Ofèlia. Diccionari de lingüística [en línia]. València: Acadèmia Valenciana de la Llengua; Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2022.
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/308>

  • ca  adequació feble, n f
  • es  adecuación débil
  • fr  adéquation faible
  • en  weak adequacy

<Lingüística>

Definició
Mecanisme d'avaluació de gramàtiques basat en la capacitat de generar un conjunt d'oracions desitjades.
ajoblanco amb raïm i gelatina de most ajoblanco amb raïm i gelatina de most

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  ajoblanco amb raïm i gelatina de most
  • es  ajoblanco con uvas y gelatina de mosto
  • fr  ajoblanco aux raisins et gélatine de moût (potage froid d'ail et mie de pain)
  • it  ajoblanco con uva e gelatina di mosto (zuppa fredda d'aglio e molliche di pane)
  • en  ajoblanco with grapes and grape jelly (garlic and bread cold soup)
  • de  Ajoblanco mit Weintrauben und Mostgelee (kalte Knoblauch-Brot-Suppe)

<Plats a la carta. Sopes, cremes i consomés>

amanida de pop amb patata xafada i vinagreta d'all i pebre vermell amanida de pop amb patata xafada i vinagreta d'all i pebre vermell

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de pop amb patata xafada i vinagreta d'all i pebre vermell
  • es  ensalada de pulpo con patata chafada y vinagreta de ajo y pimentón
  • fr  salade de poulpe à la pomme de terre écrasée et à la vinaigrette d'ail et de cayenne
  • it  insalata di polpo con patata schiacciata e vinaigrette all'aglio e pepe rosso
  • en  octopus salad with crushed potatoe and vinaigrette of onion and red pepper
  • de  Salat mit Krake, zerstampften Kartoffeln und Vinaigrette mit Knoblauch und rotem Pfeffer

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida tèbia de brots d'all i gambes amanida tèbia de brots d'all i gambes

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida tèbia de brots d'all i gambes
  • es  ensalada templada de brotes de ajo y gambas
  • fr  salade tiède de pousses d'ail et de crevettes roses
  • it  insalata tiepida di germogli d'aglio e gamberi
  • en  warm salad of garlic sprouts and shrimps
  • de  lauwarmer Salat mit Knoblauchsprossen und Garnelen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

bacallà al vapor amb crosta de mussolina d'all sobre llit d'espinacs a la catalana bacallà al vapor amb crosta de mussolina d'all sobre llit d'espinacs a la catalana

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà al vapor amb crosta de mussolina d'all sobre llit d'espinacs a la catalana
  • es  bacalao al vapor con corteza de muselina de ajo sobre cama de espinacas a la catalana (con pasas y piñones)
  • fr  morue à la vapeur à la crôute de mousseline d'ail sur lit d'épinards à la catalane (aux raisins secs et aux pignons)
  • it  baccalà al vapore con crosta di mousseline all'aglio su letto di spinaci alla catalana
  • en  steamed cod with garlic mousseline crust on bed of spinach Catalan style (with raisins and pine nuts)
  • de  gedünsteter Stockfisch mit Knoblauchmousselinekruste auf Spinat auf katalanische Art (mit Rosinen und Pinienkernen)

<Plats a la carta. Peix i marisc>

bacallà amb alls tendres gratinat amb emulsió d'all bacallà amb alls tendres gratinat amb emulsió d'all

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà amb alls tendres gratinat amb emulsió d'all
  • es  bacalao con ajos tiernos gratinado con emulsión de ajo
  • fr  morue à l'ail frais gratinée à l'émulsion d'ail
  • it  baccalà all'aglio fresco gratinato con emulsione d'aglio
  • en  cod with garlic shoots and garlic emulsion au gratin
  • de  Stockfisch mit jungem Knoblauch mit Knoblauchemulsion gratiniert

<Plats a la carta. Peix i marisc>

bacallà amb mussolina d'all bacallà amb mussolina d'all

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà amb mussolina d'all
  • es  bacalao a la muselina de ajo
  • fr  morue à la mousseline d'ail
  • it  baccalà con mousseline all'aglio
  • en  cod with garlic mousseline
  • de  Stockfisch mit Knoblauchmousseline

<Plats a la carta. Peix i marisc>