Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "escamarlar" dins totes les àrees temàtiques

índex escapular índex escapular

<Anatomia>, <Tècniques diagnòstiques i de tractament>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  índex escapular, n m

<Anatomia>, <Tècniques diagnòstiques i de tractament>

Definició
Relació centesimal entre el diàmetre transversal de l'escàpula i la seva alçada.
alvocat farcit d'escamarlans amb salsa rosa alvocat farcit d'escamarlans amb salsa rosa

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  alvocat farcit d'escamarlans amb salsa rosa
  • es  aguacate relleno de cigalas con salsa rosa
  • fr  avocat farci aux langoustines à la sauce rose
  • it  avocado farcito di scampi con salsa rosa
  • en  avocado stuffed with Norway lobsters with pink sauce
  • de  Avocado mit Kaisergranatfüllung und rosa Sauce

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida d'escamarlans amb emulsió de patata del bufet amanida d'escamarlans amb emulsió de patata del bufet

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida d'escamarlans amb emulsió de patata del bufet
  • es  ensalada de cigalas con emulsión de patata del bufet
  • fr  salade aux langoustines et son émulsion de pommes de terre
  • it  insalata di scampi con emulsione di patate
  • en  Norway lobster salad with a truffled potato emulsion
  • de  Kaisergranatsalat mit Kartoffelemulsion

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de rap allagostat amb escamarlans amanida de rap allagostat amb escamarlans

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de rap allagostat amb escamarlans
  • es  ensalada de rape alangostado con cigalas
  • fr  salade de lotte de mer aux langoustines
  • it  insalata di bottatrice con scampi
  • en  angler fish with Norway lobsters salad
  • de  Salat mit Seeteufel und Kaisergranat

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida tèbia d'escamarlans amb vinagreta de taronja amanida tèbia d'escamarlans amb vinagreta de taronja

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida tèbia d'escamarlans amb vinagreta de taronja
  • es  ensalada templada de cigalas con vinagreta de naranja
  • fr  salade tiède de langoustines à la vinaigrette d'orange
  • it  insalata tiepida di scampi con vinaigrette all'arancia
  • en  Norway lobsters warm salad with orange vinaigrette
  • de  lauwarmer Kaisergranatsalat mit Orangenvinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida tèbia de llagostins i escamarlans amb vinagreta de tòfona negra amanida tèbia de llagostins i escamarlans amb vinagreta de tòfona negra

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida tèbia de llagostins i escamarlans amb vinagreta de tòfona negra
  • es  ensalada templada de langostinos y cigalas con vinagreta de trufa negra
  • fr  salade tiède de crevettes et de langoustines à la vinaigrette de truffe noire
  • it  insalata tiepida di mazzancolle e scampi con vinaigrette al tartufo nero
  • en  warm prawn and norway lobster salad with black truffle vinaigrette
  • de  lauwarmer Garnelen-Kaisergranat-Salat mit schwarzer Trüffelvinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

apòfisi coracoide apòfisi coracoide

<Anatomia > Òrgans i sistemes>, <Traumatologia i ortopèdia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  apòfisi coracoide, n f
  • ca  procés coracoide de l'omòplat, n m sin. compl.
  • ca  tuberositat escapular de Henle, n f sin. compl.

<Anatomia > Òrgans i sistemes>, <Traumatologia i ortopèdia>

Definició
Apòfisi comparable al bec d'un corb situada a l'angle anterior de l'omòplat, entre l'extrem superior de la cavitat glenoide i l'escotadura coracoidal. S'hi insereix el tendó comú de la porció curta del bíceps i del coracobraquial, els lligaments coracoclaviculars, el lligament acromiocoracoidal, el tendó del pectoral major i, a vegades, una expansió del múscul subclavi.
arròs caldós d'escamarlans i bolets arròs caldós d'escamarlans i bolets

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs caldós d'escamarlans i bolets
  • es  arroz caldoso de cigalas y setas
  • fr  riz au de langoustines et aux champignons au bouillon
  • it  riso in brodo con scampi e funghi
  • en  rice with Norway lobsters and mushrooms stock
  • de  Reis in Brühe mit Kaisergranat und Pilzen

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs caldós de llagostins i escamarlans arròs caldós de llagostins i escamarlans

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs caldós de llagostins i escamarlans
  • es  arroz caldoso de langostinos y cigalas
  • fr  riz aux crevettes et aux langoustines au bouillon
  • it  riso in brodo con mazzancolle e scampi
  • en  rice with prawns and Norway lobsters stock
  • de  Reis in Brühe mit Garnelen und Kaisergranat

<Plats a la carta. Arrossos>

artèria circumflexa escapular artèria circumflexa escapular

<Anatomia > Òrgans i sistemes>, <Angiologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  artèria circumflexa escapular, n f

<Anatomia > Òrgans i sistemes>, <Angiologia>

Definició
Origen, subescapular; distribució, subescapular, rodó major, rodó menor, deltoide, articulació de l'espatlla, cap llarg del tríceps.