Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "favoni" dins totes les àrees temàtiques

ànec amb cols, naps i pinya tropical ànec amb cols, naps i pinya tropical

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  ànec amb cols, naps i pinya tropical
  • es  pato con coles, nabos y piña
  • fr  canard aux choux, aux navets et à l'ananas
  • it  anatra con cavoli, rape e ananas
  • en  duck with cabbages, turnips and pineapple
  • de  Ente mit Kohlsprossen, Rüben und Ananas

<Plats a la carta. Carn>

ànec d'Eaton ànec d'Eaton

<Ciències de la vida>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

FUNDACIÓ BARCELONA ZOO; INSTITUT CATALÀ D'ORNITOLOGIA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari dels ocells del món [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2017-2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/233>
Cada fitxa d'espècie té atribuïda la classificació sistemàtica corresponent a l'ordre i la família.

Un bon nombre de denominacions catalanes són propostes de nova creació que segueixen els Criteris per a la denominació catalana d'ocells aprovats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Determinades fitxes (almenys una per a cada família) s'acompanyen d'il·lustracions.

  • ca  ànec d'Eaton, n m
  • es  ánade rabudo meridional
  • fr  canard d'Eaton
  • en  Southern pintail
  • de  Kerguelenspießente
  • nc  Anas eatoni
  • nc  Anas acuta eatoni alt. sin.

<03.03 Ocells > Anseriformes > Anàtids>

ànec d'Eaton ànec d'Eaton

<Zoologia > Ocells>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

FUNDACIÓ BARCELONA ZOO; INSTITUT CATALÀ D'ORNITOLOGIA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari dels ocells del món [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2017-2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/233>
Cada fitxa d'espècie té atribuïda la classificació sistemàtica corresponent a l'ordre i la família.

Un bon nombre de denominacions catalanes són propostes de nova creació que segueixen els Criteris per a la denominació catalana d'ocells aprovats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Determinades fitxes (almenys una per a cada família) s'acompanyen d'il·lustracions.

  • ca  ànec d'Eaton, n m
  • es  ánade rabudo meridional
  • fr  canard d'Eaton
  • en  Southern pintail
  • de  Kerguelenspießente
  • nc  Anas eatoni
  • nc  Anas acuta eatoni alt. sin.

<03.03 Ocells > Anseriformes > Anàtids>

acetat d'amoni acetat d'amoni

<Agricultura > Química agrícola > Productes fitosanitaris>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa s'ha elaborat a partir de la llista andorrana de substàncies actives no permeses en els conreus, publicada en el Butlletí oficial del Principat d'Andorra el 19 de juny de 2013, amb els noms catalans revisats pel TERMCAT.

Les dades de partida han estat completades i validades pel TERMCAT.

  • ca  acetat d'amoni, n m
  • es  acetato de amonio, n m
  • en  ammonium acetate, n

<Productes fitosanitaris>

acetat d'amoni acetat d'amoni

<Endocrinologia i nutrició>, <Disciplines de suport > Química>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  acetat d'amoni, n m

<Endocrinologia i nutrició>, <Disciplines de suport > Química>

Definició
Substància emprada en la conservació de carns i per les seves propietats diürètiques, expectorants i antipirètiques.
alginat d'amoni alginat d'amoni

<Ciències de la salut>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'additius alimentaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/135>
Cada additiu alimentari té assignats un número d'identificació (E) i les classes funcionals que n'indiquen els usos aprovats principals.

  • ca  alginat d'amoni, n m
  • es  alginato de amonio
  • fr  alginate d'ammonium
  • en  ammonium alginate
  • cod  E 403

<Additius alimentaris > Emulsionant>, <Additius alimentaris > Espessidor>, <Additius alimentaris > Estabilitzador>, <Additius alimentaris > Gelificant>

alginat d'amoni alginat d'amoni

<Indústria > Indústria alimentària > Additius alimentaris>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'additius alimentaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/135>
Cada additiu alimentari té assignats un número d'identificació (E) i les classes funcionals que n'indiquen els usos aprovats principals.

  • ca  alginat d'amoni, n m
  • es  alginato de amonio
  • fr  alginate d'ammonium
  • en  ammonium alginate
  • cod  E 403

<Additius alimentaris > Emulsionant>, <Additius alimentaris > Espessidor>, <Additius alimentaris > Estabilitzador>, <Additius alimentaris > Gelificant>

al·lèrgia a l'ictamol al·lèrgia a l'ictamol

<Ciències de la salut > Al·lergologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>

  • ca  al·lèrgia a l'ictamol, n f
  • ca  al·lèrgia a l'ictiol, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia a l'ictosulfonat d'amoni, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia al bituminosulfonat d'amoni, n f sin. compl.
  • en  ichthammol allergy, n
  • cod  294177005

<Al·lergologia>

al·lèrgia als agents tensioactius de l'amoni quaternari al·lèrgia als agents tensioactius de l'amoni quaternari

<Ciències de la salut > Al·lergologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>

  • ca  al·lèrgia als agents tensioactius de l'amoni quaternari, n f
  • ca  al·lèrgia als surfactants de l'amoni quaternari, n f sin. compl.
  • en  quaternary ammonium surfactant allergy, n
  • cod  294436003

<Al·lergologia>

amanida de llenties pardines perfumades amb comí i làmines de paó confitat amanida de llenties pardines perfumades amb comí i làmines de paó confitat

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de llenties pardines perfumades amb comí i làmines de paó confitat
  • es  ensalada de lentejas pardinas perfumadas con comino y láminas de pavo real confitado
  • fr  salade de lentilles parfumées au cumin aux tranches fines de paon confit
  • it  insalata di lenticchie aromatizzate al cumino con scaglie di pavone confit
  • en  cumin-perfumed lentil salad with pickled peacock slices
  • de  Linsensalat mit Kümmelparfüm und eingelegten Pfauenscheibchen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>