Back to top
areng a l'holandesa areng a l'holandesa

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  areng a l'holandesa, n m
  • es  arenque holandés
  • es  matjes
  • fr  maatjes
  • fr  matjes
  • en  maatje herring
  • en  matjes
  • en  matjes herring
  • de  Matjes
  • de  Matjeshering

<Peix. Marisc>

Definició
Areng immadur de gust característic que s'elabora amb salmorra lleugera i sense extracció del pàncrees.

Nota

  • L'areng a l'holandesa és una preparació típica dels Països Baixos.