areng a l'holandesa
areng a l'holandesa
La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:
- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).
- ca areng a l'holandesa, n m
- es arenque holandés
- es matjes
- fr maatjes
- fr matjes
- en maatje herring
- en matjes
- en matjes herring
- de Matjes
- de Matjeshering
<Peix. Marisc>
Definició
Areng immadur de gust característic que s'elabora amb salmorra lleugera i sense extracció del pàncrees.
Nota
- L'areng a l'holandesa és una preparació típica dels Països Baixos.