bleda xinesa
bleda xinesa
La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:
- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).
- ca bleda xinesa, n f
- es bok choy
- es col china
- es pak choi
- fr bok choy
- fr chou chinois
- fr pak-choï
- it bok choi
- it cavolo cinese
- it cavolo sedano
- it pak-choi
- pt couve chinesa
- pt pakchoi
- en bok choi
- en bok choy
- en celery cabbage
- en celery mustard
- en Chinese cabbage
- en Chinese mustard
- en pak choi
- zh báicài
- zh xiǎobáicài
- nc Brassica campestris var. chinensis
- nc Brassica rapa var. chinensis
<Agricultura > Horticultura>, <Hortalisses. Verdures. Llegums. Bolets. Llavors. Germinats>
Definició
Hortalissa de la família de les crucíferes, originària de l'Àsia, de fulles oblongues de color verd fosc, disposades lliurement en forma de copa oberta, amb el pecíol blanc i molt desenvolupat, la qual és especialment utilitzada en la cuina xinesa.