cava
cava
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. "Selecció de terminologia". A: Lletres i vins de Catalunya: Bibliografia i tast de llengua. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura, 2013, p. 40-43.
Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.
- ca cava, n m
- es cava
- fr cava
- en cava
<Vinificació. Enologia>
Definició
Vi escumós elaborat a Catalunya, sobretot a la comarca del Penedès, i en algunes altres zones de l'Estat espanyol, dins la DO Cava.
Nota
- Tot i que es tracta del mateix producte, per qüestions legals, es restringeix l'ús del terme cava al vi escumós elaborat en algunes zones de l'Estat espanyol i s'utilitza el terme xampany per a designar el vi escumós produït a la regió francesa de la Xampanya.
- Els tipus de cava es classifiquen segons la quantitat de sucre continguda: cava dolç, cava semisec, cava sec, cava extrasec, cava brut i cava extrabrut o cava brut natural o cava brut nature.