Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  concentració, n f
  • es  concentración
  • fr  concentration
  • en  concentration

<Veterinària i ramaderia > Bromatologia>

Definició
Tractament tecnològic d'aliments que consisteix a eliminar-ne part de l'aigua de composició per mitjà d'evaporació i aplicació de calor, combinades o no amb l'aplicació del buit, a fi de millorar-ne el valor nutritiu o les propietats organolèptiques.

Nota

  • Aquest tractament no és suficient per assegurar la conservació dels aliments, de manera que cal sotmetre'ls a esterilització, pasteurització, refrigeració o congelació.