Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  porc lacat, n m
  • es  cerdo lacado, n m
  • es  cerdo laqueado, n m
  • es  cha siu, n m
  • es  char siu, n m
  • fr  cha siu, n m
  • fr  char siu, n m
  • fr  chashao, n m
  • fr  porc laqué, n m
  • pt  char siu, n m
  • en  cha siu, n
  • en  char siu, n
  • en  char sui, n
  • en  chashao, n
  • en  Chinese barbecued pork, n
  • en  glazed barbecued pork, n
  • zh  叉烧, n
  • zh  chāshāo, n

<Gastronomia>

Definició
Plat de carn de porc típic de la cuina xinesa que s'elabora rostint en un forn tires de carn, tradicionalment enfilades en un ast, que prèviament s'han untat amb una barreja de mel, espècies, tofu i salses diverses, i s'han deixat assecar.