douchi
douchi
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Glossari de sabors del món [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2022. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/201/>
- ca douchi, n m
- ca gra de soja negra fermentat, n m
- es douchi, n m
- es judía negra china fermentada, n f
- fr douchi, n m
- fr soja noir salé, n f
- en black soybean, n
- en Chinese fermented black bean, n
- en douchi, n
- en fermented black soybean, n
- en salted black bean, n
- en salty black bean, n
- zh dòuchǐ
<Condiments. Salses>
Definició
Gra de soia negra salat i fermentat, esdevingut tou i pansit amb la fermentació, d'olor forta, gust salat, amargant i dolç alhora, que s'usa per a elaborar una salsa molt popular com a condiment a la cuina xinesa.