Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2019. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  melanoma, n m
  • es  melanoma, n m
  • fr  mélanome, n m
  • en  melanoma, n

<.FITXA REVISADA 2018>, <Dermatologia>, <Oncologia i radioteràpia>

Definició
Tumor maligne que afecta les cèl·lules de la pell productores de melanina, els melanòcits, que es caracteritza per la seva tendència a fer metàstasis.

Nota

  • El melanoma es presenta principalment en persones de pell clara, possiblement en relació amb una exposició solar crònica.

    Pot desenvolupar-se sobre una pell prèviament normal, sobre un lentigen maligne, sobre una lesió acral lentiginosa dels palmells de les mans, de les plantes dels peus o de la regió unguial, o bé a partir d'un nevus nevocel·lular.