lliura
lliura
La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Societat Catalana d'Estudis Jurídics de l'Institut d'Estudis Catalans, procedeix de l'obra següent:
SOCIETAT CATALANA D'ESTUDIS JURÍDICS. Diccionari jurídic [en línia]. 13a ampl. Barcelona: Institut d'Estudis Catalans. Societat Catalana d'Estudis Jurídics, 2023.
<https://cit.iec.cat/obresx.asp?obra=DJC>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per la Societat Catalana d'Estudis Jurídics o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.
- ca lliura, n f
- es libra
<Dret mercantil>
Definició
Unitat de pes catalana, dividida en 12 unces, equivalent a 400 grams al Principat, a 407 grams a les Illes i a 355 grams al País Valencià.
Nota
- Àmbit: Països Catalans
- A més de la lliura comuna, existien diferents tipus de lliures especials, entre les quals destaquen: la lliura de peix fresc, equivalent a 30 unces; la lliura carnissera, equivalent a 36 unces o tres terces, i la lliura grossa, equivalent a 18 unces.