Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  llet presa, n f
  • ca  llet amatonada, n f sin. compl.
  • ca  llet brossada, n f sin. compl.
  • ca  llet formatjada, n f sin. compl.
  • ca  llet passada, n f sin. compl.

<Endocrinologia i nutrició>, <Microbiologia i patologia infecciosa>

Definició
Llet en què l'acidesa adquirida, sobretot per l'acció dels bacteris làctics que transformen la lactosa en àcid làctic, ha fet precipitar la caseïna. Això mateix passa si hom fa bullir una llet àcida. El líquid tèrbol en què neden els coàguls rep el nom de xerigot.