Back to top
àcid gras poliinsaturat àcid gras poliinsaturat

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  àcid gras poliinsaturat, n m
  • ca  AGPI, n m sigla
  • es  ácido graso poliinsaturado, n m
  • fr  acide gras polyinsaturé, n m
  • en  polyunsaturated fatty acid, n
  • en  PUFA, n

<.FITXA REVISADA>, <Bioquímica i biologia molecular>, <Endocrinologia i nutrició>

Definició
Àcid gras amb dos o més enllaços dobles, present en olis vegetals i peixos, que intervé en la regulació de la inflamació i de l'agregació plaquetària i contribueix a reduir certes malalties cardiovasculars.

Nota

  • Alguns àcids grassos poliinsaturats tenen caràcter essencial, com els àcids linoleic o α-linolènic, i altres se sintetitzen a partir d'ells dins de l'organisme, com els àcids araquidònic, docosahexaenoic (DHA), icosapentaenoic o eicosapentanoic (EPA).